DV: Ovo su porođajne muke!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od turskog Banvita u Evrokupu da je znao da će sezona biti teška, ali "ne ovoliko".

Košarka 23.10.2014 | 14:00
DV: Ovo su porođajne muke!

"Banvit je zasluženo pobedio, znali smo da je to dobra ekipa. Mi imamo određene limite i slabosti. Jesam najavljivao tešku sezonu, ali nisam očekivao ovoliko tešku", rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u Beogradu.

Partizan je u hali Pionir izgubio od Banvita sa 77:61 i tako zabeležio drugi poraz u Grupi E Evrokupa.

"Partizan je krenuo sa stvaranjem novog tima, ovo su porođajne muke, ali se iskomplikovao taj porođaj. Teže je nego što sam i ja očekivao", kazao je Vujošević.

On je dodao da se video doprinos Milana Mačvana, ali da se krilni košarkaš još nije potpuno uklopio u tim.

"Imamo problema u organizaciji igre, vidi se doprinos Mačvana, ali on nije uklopljen u sve kretnje i u igru u odbrani. Nastavićemo da radimo, ova situacija će napraviti uređenost jer ne može igrač koji uđe sa klupe da napravi tri vezane greške", rekao je trener.

Crno-belima je poraz od Banvita peti vezani u svim takmičenjima, a novinare je zanimalo da li postoji opasnost da se "uvuče strah", na šta je Vujošević naveo da "čovek može na svašta da se navuče".

"Porazi su bili sa većom razlikom nego što je to smelo da bude. Narušeno je samopouzdanje. Jeste pobeda stvar navike, može i poraz to da postane, ali učinićemo sve da dobijemo Metalac u narednoj utakmici i da razmišljamo šta i kako dalje", kazao je Vujošević.

Trener Partizana je naveo da kapiten Dragan Milosavljević u četvrtak ide na kontrolu i da će mu trebati još mesec dana da se potpuno vrati u formu.

"I kada se vrati, ne treba očekivati da on odmah bude onaj Milosavljević koji je bio pre povrede", dodao je Vujošević.

Partizan će u sledećem kolu gostovati Hapoelu u Jerusalimu naredne srede, dok će Banvit dočekati Asesoft.

Komentari / 0

Ostavite komentar