ЕК: Ни Мачван не помаже - Партизан губи!

Црно-бели доживели су и други неуспех у Еврокупу, у својој хали, против Банвита - 61:77. Милан Мачван дебитовао и донео наду.

Кошарка 23.10.2014 | 10:15
ЕК: Ни Мачван не помаже - Партизан губи!

Моменти борбе и добре игре, моменти потпуне деконцентрације и пораз са двоцифреном разликом - поново виђен сценарио на утакмици Партизана.

Пред 4.500 навијача у хали Пионир, у другом колу Еврокупа, тим Душка Вујошевића доживео је и други евро-неуспех, а пети у низу, рачунајући и утакмице АБА лиге. Октобар ће сви у Хумској желети што пре да забораве.

Гости су водили од борбеног почетка, до мирног краја, пред публиком која се одазвала апелу Душка Вујошевића, дошла у халу и испратила играче са терена песмом "И када губиш, ја ти певам..."

Вера у боље дане живи међу навијачима, упркос лошем старту сезоне, а наду да ће Партизан ускоро почети да побеђује донео им је и Милан Мачван, дебитант који је потврдио да ће бити велико појачање.

Повратник у српску кошарку убацио је 15 поена за 29 минута у игри. Нападачком учинку додао је и седам скокова и пет асистенција, па је завршио утакмицу као најбољи играч домаћих, са индексом 24.

Са њим на паркету, црно-бели су у првом делу два пута изједначили, кошевима Ђорђа Гагића (28:28, па 30:30 у 15. минуту). На полувремену су заостајали девет поена (39:48), а из свлачионице су истрчали мотивисани да још једном бар изједначе. И били су близу, па су нагло стали.

Банвит у првих пет минута другог дела није постигао кош из игре. Партизан га је одбио од обруча и примакао се на само три поена заостатка (45:48). Међутим, не први пут ове сезоне, црно-белима је напрасно пала концентрација, па су серијом грешака дозволили противнику да се још једном "одлепи" и осигура победу.

Искусни тим Зорана Лукића, који је минулог викенда савладао и Галатасарај, казнио је сваку грешку млађег ривала. До краја четвртине, практично је обезбедио тријумф, допустивши Партизану само пет поена: Мачванов кош о таблу и тројку Михајла Андрића у последњој секунди.

Изгубљене лопте, исхитрени шутеви, офанзивни фаулови... ређале су се грешке домаћих, што су гости једноставно користили.

Предност Банвита пред последњи квартал износила је 12 поена (62:50), а у завршној четвртини достизала је и 22 (77:55, три минута пре краја). На челу са Црногорцем Владимиром Драгичевићем (20 п, 5 ск), тим из Бандирме показао је да ће бити један од фаворита за одлазак до самог краја такмичења.

Црно-бели ће следећи меч Еврокупа играти 29. октобра у Израелу, против Хапоел Јерусалима. Пре тога ће дочекати Металац у суботу, у хали Пионир, у којој је вечерас наступио други пут ове сезоне.

Пред Партизаном је наставак потраге за плејмејкером и напоран рад на уигравању. У вечери другог пораза у Еврокупу, имао је већи број изгубљених лопти од ривала (17:14) и само три украдене наспрам Банвитових 11.

За три поена, црно-бели су шутирали 4/17 (три тројке убацио је Михајло Андрић), а гости 5/15 (Кит Симонс и Сами Мехија по две). Упркос поразу, Партизан је и у овој утакмици био бољи од ривала у скоку - 41:38.

Коментари / 0

Оставите коментар