EK: Ni Mačvan ne pomaže - Partizan gubi!

Crno-beli doživeli su i drugi neuspeh u Evrokupu, u svojoj hali, protiv Banvita - 61:77. Milan Mačvan debitovao i doneo nadu.

Košarka 23.10.2014 | 10:15
EK: Ni Mačvan ne pomaže - Partizan gubi!

Momenti borbe i dobre igre, momenti potpune dekoncentracije i poraz sa dvocifrenom razlikom - ponovo viđen scenario na utakmici Partizana.

Pred 4.500 navijača u hali Pionir, u drugom kolu Evrokupa, tim Duška Vujoševića doživeo je i drugi evro-neuspeh, a peti u nizu, računajući i utakmice ABA lige. Oktobar će svi u Humskoj želeti što pre da zaborave.

Gosti su vodili od borbenog početka, do mirnog kraja, pred publikom koja se odazvala apelu Duška Vujoševića, došla u halu i ispratila igrače sa terena pesmom "I kada gubiš, ja ti pevam..."

Vera u bolje dane živi među navijačima, uprkos lošem startu sezone, a nadu da će Partizan uskoro početi da pobeđuje doneo im je i Milan Mačvan, debitant koji je potvrdio da će biti veliko pojačanje.

Povratnik u srpsku košarku ubacio je 15 poena za 29 minuta u igri. Napadačkom učinku dodao je i sedam skokova i pet asistencija, pa je završio utakmicu kao najbolji igrač domaćih, sa indeksom 24.

Sa njim na parketu, crno-beli su u prvom delu dva puta izjednačili, koševima Đorđa Gagića (28:28, pa 30:30 u 15. minutu). Na poluvremenu su zaostajali devet poena (39:48), a iz svlačionice su istrčali motivisani da još jednom bar izjednače. I bili su blizu, pa su naglo stali.

Banvit u prvih pet minuta drugog dela nije postigao koš iz igre. Partizan ga je odbio od obruča i primakao se na samo tri poena zaostatka (45:48). Međutim, ne prvi put ove sezone, crno-belima je naprasno pala koncentracija, pa su serijom grešaka dozvolili protivniku da se još jednom "odlepi" i osigura pobedu.

Iskusni tim Zorana Lukića, koji je minulog vikenda savladao i Galatasaraj, kaznio je svaku grešku mlađeg rivala. Do kraja četvrtine, praktično je obezbedio trijumf, dopustivši Partizanu samo pet poena: Mačvanov koš o tablu i trojku Mihajla Andrića u poslednjoj sekundi.

Izgubljene lopte, ishitreni šutevi, ofanzivni faulovi... ređale su se greške domaćih, što su gosti jednostavno koristili.

Prednost Banvita pred poslednji kvartal iznosila je 12 poena (62:50), a u završnoj četvrtini dostizala je i 22 (77:55, tri minuta pre kraja). Na čelu sa Crnogorcem Vladimirom Dragičevićem (20 p, 5 sk), tim iz Bandirme pokazao je da će biti jedan od favorita za odlazak do samog kraja takmičenja.

Crno-beli će sledeći meč Evrokupa igrati 29. oktobra u Izraelu, protiv Hapoel Jerusalima. Pre toga će dočekati Metalac u subotu, u hali Pionir, u kojoj je večeras nastupio drugi put ove sezone.

Pred Partizanom je nastavak potrage za plejmejkerom i naporan rad na uigravanju. U večeri drugog poraza u Evrokupu, imao je veći broj izgubljenih lopti od rivala (17:14) i samo tri ukradene naspram Banvitovih 11.

Za tri poena, crno-beli su šutirali 4/17 (tri trojke ubacio je Mihajlo Andrić), a gosti 5/15 (Kit Simons i Sami Mehija po dve). Uprkos porazu, Partizan je i u ovoj utakmici bio bolji od rivala u skoku - 41:38.

Komentari / 0

Ostavite komentar