Невријеме у региону

Осјетан пад температуре захватио је БиХ, Хрватску, Словенију, Црну Гору а у Србији се током ноћи очекује киша и снијег. 

Регион 23.10.2014 | 07:59
Невријеме у региону

Неповољне временске прилике и пад температуре, захватиле су већину земаља регије.

У БиХ је након периода сунчаних интервала, дошло до наглог захлађења, а од јутарњих сати киша пада у већини дијелова земље. У главном граду БиХ Сарајеву, већ у поподневним часовима почео је падати и први овосезонски снијег. Најаве метеоролога показују да ће температуре падати с одмицањем дана. Врхови већине бх. планина прекривени су сњежним покривачем.

Наранџасти метеоаларм издат је за подручје цијеле земље због обилних падавина који прати олујни вјетар и грмљавина. Неповољне временске прилике биће настављене и у данима викенда.

Захлађење је стигло и у Хрватску, а јак вјетар са кишом чупао је стабла и ломио гране. У већини дијелова земље је олујно вријеме. Први снијег у овој медитеранској земљи забиљежен је у Горском Котару. Надлежне службе упозоравају возаче да на пут појединим цестама не крећу без зимске опреме будући да је учестала појава леденог снијега.

Михољско љето завршено је и у сусједној Црној Гори, а већина дијелова ове земље захваћена је кишом и јаким вјетром. Током ноћи са сриједе на четвртак, осјетно захлађење захватиће цијелу земљу, а према најавама метереолога, температуре ће пасти за око 10 степени. У планинским предјелима очекује се снијег.

Са олујним невременом праћеним обилним падавинама суочила се и Словенија гдје је дошло до изливања из корита појединих потока и мањих ријека. Олујни вјетар током дана је носио кровове и ломио гране дрвећа у Марибору, док је због поплава затворено неколико школа и вртића у престоници Љубљани.

Када је ријеч о Србији, она је захваћена вјетром који долази са југозапада, а метереолози током ноћи очекују кишу која би могла прерасти у сусњежицу и снијег.

Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

22.10.2014 20:42

Кренуо Микула куци у Билецу после двије године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

22.10.2014 21:45

Није ваљда онај из Бледа хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незналица

22.10.2014 23:28

Ова Босна стварно цудна Земља лоса власт са лосим временаон.Политицари И временске непогоде удрузено по НАРОДУ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дразен лазиц

23.10.2014 04:52

Супер ево мени сњега

ОДГОВОРИТЕ
Name

стеван ботић

23.10.2014 05:49

Средјује богољуб што смо упрљали

ОДГОВОРИТЕ
Name

зüрицх

23.10.2014 06:23

А и било је повуци потегни. није се знало које је годисње доба..сад цемо бар знати...нека мало снијега да процисти овај загадјени ваздух..а куци цемо као и до сада кад год радно вријеме дозволи...

ОДГОВОРИТЕ