Nevrijeme u regionu

Osjetan pad temperature zahvatio je BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru a u Srbiji se tokom noći očekuje kiša i snijeg. 

Region 23.10.2014 | 07:59
Nevrijeme u regionu

Nepovoljne vremenske prilike i pad temperature, zahvatile su većinu zemalja regije.

U BiH je nakon perioda sunčanih intervala, došlo do naglog zahlađenja, a od jutarnjih sati kiša pada u većini dijelova zemlje. U glavnom gradu BiH Sarajevu, već u popodnevnim časovima počeo je padati i prvi ovosezonski snijeg. Najave meteorologa pokazuju da će temperature padati s odmicanjem dana. Vrhovi većine bh. planina prekriveni su snježnim pokrivačem.

Narandžasti meteoalarm izdat je za područje cijele zemlje zbog obilnih padavina koji prati olujni vjetar i grmljavina. Nepovoljne vremenske prilike biće nastavljene i u danima vikenda.

Zahlađenje je stiglo i u Hrvatsku, a jak vjetar sa kišom čupao je stabla i lomio grane. U većini dijelova zemlje je olujno vrijeme. Prvi snijeg u ovoj mediteranskoj zemlji zabilježen je u Gorskom Kotaru. Nadležne službe upozoravaju vozače da na put pojedinim cestama ne kreću bez zimske opreme budući da je učestala pojava ledenog snijega.

Miholjsko ljeto završeno je i u susjednoj Crnoj Gori, a većina dijelova ove zemlje zahvaćena je kišom i jakim vjetrom. Tokom noći sa srijede na četvrtak, osjetno zahlađenje zahvatiće cijelu zemlju, a prema najavama metereologa, temperature će pasti za oko 10 stepeni. U planinskim predjelima očekuje se snijeg.

Sa olujnim nevremenom praćenim obilnim padavinama suočila se i Slovenija gdje je došlo do izlivanja iz korita pojedinih potoka i manjih rijeka. Olujni vjetar tokom dana je nosio krovove i lomio grane drveća u Mariboru, dok je zbog poplava zatvoreno nekoliko škola i vrtića u prestonici Ljubljani.

Kada je riječ o Srbiji, ona je zahvaćena vjetrom koji dolazi sa jugozapada, a metereolozi tokom noći očekuju kišu koja bi mogla prerasti u susnježicu i snijeg.

Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ja

22.10.2014 20:42

Krenuo Mikula kuci u Bilecu posle dvije godine...

ODGOVORITE
Name

...

22.10.2014 21:45

Nije valjda onaj iz Bleda haha

ODGOVORITE
Name

Neznalica

22.10.2014 23:28

Ova Bosna stvarno cudna Zemlja losa vlast sa losim vremenaon.Politicari I vremenske nepogode udruzeno po NARODU!!

ODGOVORITE
Name

drazen lazic

23.10.2014 04:52

Super evo meni snjega

ODGOVORITE
Name

stevan botić

23.10.2014 05:49

Sredjuje bogoljub što smo uprljali

ODGOVORITE
Name

zürich

23.10.2014 06:23

A i bilo je povuci potegni. nije se znalo koje je godisnje doba..sad cemo bar znati...neka malo snijega da procisti ovaj zagadjeni vazduh..a kuci cemo kao i do sada kad god radno vrijeme dozvoli...

ODGOVORITE