Прагматична одлука о посјети Едија Раме

Одлуком Владе Србије да посету премијера Албаније Едија Раме, која је била планирана за среду, помери за 10. новембар међународним центрима моћи шаље се  порука да Београд жели да се утврди шта се заиста десило на фудбалској утакмици између репрезентација Србије и Албаније.

Србија 20.10.2014 | 22:10
Прагматична одлука о  посјети Едија Раме

Овакав став изнео је директор Форума за одговорну политику Драгомир Андјелковић, означавајући Европску унију као инспиратора провокације на том спортском догадјају.

А политички аналитичар Бранко Радун верује да став извршне васти представља компромис између осећања српског јавног мнења и притиска запада.

Одлука Владе Србије да одложи долазак албанског премијера у Београд прагматична је и исправна, истиче Драгомир Анђелковић. Објашњава да званична Тирана – која српску страну означава као кривца за инцидент, није спремна да прихвати одговорност за дешавања на фудбалској утакмици.

Осионо и дрско понашање албанских званичника потврђује да они не желе да одступе од уверења да је Србија крива за прекид утакмице, каже Бранко Радун.

За сада, из Тиране нема порука које би се могле разумети као извињење или жеља да се утврди виновник инцидента. То се, по свој прилици, неће ни догодити.

Премијер Александар Вучић, поводом посете албанског премијера Едија Раме Београду, навео да је све проблеме треба решавати разговором, али да Србија не дозвољава да било ко понижава државу и народ.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вук

21.10.2014 04:49

Вуцицу, не подлијези притисцима европске уније и не дозволи том скоту да додје у Београд!

ОДГОВОРИТЕ