Pragmatična odluka o posjeti Edija Rame

Odlukom Vlade Srbije da posetu premijera Albanije Edija Rame, koja je bila planirana za sredu, pomeri za 10. novembar međunarodnim centrima moći šalje se  poruka da Beograd želi da se utvrdi šta se zaista desilo na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije.

Srbija 20.10.2014 | 22:10
Pragmatična odluka o  posjeti Edija Rame

Ovakav stav izneo je direktor Foruma za odgovornu politiku Dragomir Andjelković, označavajući Evropsku uniju kao inspiratora provokacije na tom sportskom dogadjaju.

A politički analitičar Branko Radun veruje da stav izvršne vasti predstavlja kompromis između osećanja srpskog javnog mnenja i pritiska zapada.

Odluka Vlade Srbije da odloži dolazak albanskog premijera u Beograd pragmatična je i ispravna, ističe Dragomir Anđelković. Objašnjava da zvanična Tirana – koja srpsku stranu označava kao krivca za incident, nije spremna da prihvati odgovornost za dešavanja na fudbalskoj utakmici.

Osiono i drsko ponašanje albanskih zvaničnika potvrđuje da oni ne žele da odstupe od uverenja da je Srbija kriva za prekid utakmice, kaže Branko Radun.

Za sada, iz Tirane nema poruka koje bi se mogle razumeti kao izvinjenje ili želja da se utvrdi vinovnik incidenta. To se, po svoj prilici, neće ni dogoditi.

Premijer Aleksandar Vučić, povodom posete albanskog premijera Edija Rame Beogradu, naveo da je sve probleme treba rešavati razgovorom, ali da Srbija ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vuk

21.10.2014 04:49

Vucicu, ne podlijezi pritiscima evropske unije i ne dozvoli tom skotu da dodje u Beograd!

ODGOVORITE