Шешељ није пребачен у болницу

Званичник Српске радикалне странке /СРС/ Вјерица Радета рекла је да лидер радикала Војислав Шешељ није пребачен у болницу, већ се и даље налази у притворској јединици у Хашком трибуналу, иако су му откривене метастазе на два мјеста на јетри.

Србија 20.10.2014 | 16:25
Шешељ није пребачен у болницу

Радета је нагласила да Шешељу није промијењена ни терапија, нити се промијенио однос притворских љекара према њему."Он је у притворској јединици, јутрос се јављао. Разговарали смо о неким стварима у вези са странком, промоцијом његове књиге. Тако да ништа ново нема ни у притворској јединици, он фунцкионише нормално као и до сада", рекла је Радета.Она је додала да се чека "ПЕТ скенер", али да ни Шешељ, нити било ко зна када ће бити извршен преглед тим скенером, који открива рак.

Радета је навела да хашки притворски љекари нису чак реаговали ни када им је Шешељ говорио да има повишену температуру, коју може да мјери само током дана и то у оквиру њиховог радног времена."Притворске лекаре, након радног времена, када оду кући, није брига шта ће се дешавати са притвореницима. Ми се надамо и верујемо да ће Шешељ и ово победити, али што се тиче односа Хашког трибунала, ништа се није променило", истакла је Радета.Она је напоменула да су Шешеља и раније у овом суду неадекватно лијечили, погрешно му уградили дефибрилатор, који га је готово убио, а годину дана је чекао колоноскопију.Подсјетивши да је Шешељ у притворској јединици већ 12 година, Радета је најавила да ће радикали ових дана покренути низ акција за његово хитно и безусловно пуштање на слободу. "Обраћаћемо се и амбасадама пријатељских земаља и УН", рекла је Радета.

Коментаришући намјеру Србије да од хашког Секретаријата затражи дозволу за посјету српских љекара хашким притвореницима из Србије, међу којима је и Шешељ, Радета је рекла да је Шешељев став у том смислу недвосмислен и да он њихову помоћ никада није тражио, нити ће је тражити."Они би требало да знају да свих ових 12 година имају држављанина Србије у Хашком трибуналу, а не само када се појави неки здравствени проблем, када прикупљају неке поене тако што се хвале да ће нешто да ураде. Нити су шта урадили, нити ће шта да ураде, нити Шешељ тражи њихову помоћ", рекла је Радета.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СС

20.10.2014 14:52

Шта ће у болници, у суду све раде, много су свестрани. Трују, пардон, хране, лијече, туже, суде....У све нити се разумију.

ОДГОВОРИТЕ