Сенад Хабибовић убијен у сачекуши

Сенад Хабибовић (28), звани Сена, убијен је у недјељу око један час послије поноћи у Улици Армије РБиХ, надалеко од мјеста гдје је становао у тузланском насељу Брчанска малта.

Босна и Херцеговина 20.10.2014 | 06:43
Сенад Хабибовић убијен у сачекуши

Према првим резултатима истраге, у Хабибовића је непозната особа из пиштоља испалила четири метка у грудни кош и врат, а потом се у аутомобилу одвезла с мјеста убиства.

Очито да је убица знао када се Хабибовић враћа кући, те га је сачекао у близини зграде у којој је живио. По доласку аутомобила који је возио Хабибовић, убица је из непосредне близине пуцао у његовом правцу, при томе уништивши бочно возачево стакло. 

"Спавала сам када су ме пробудили пуцњи. Моја кћерка Слађана питала ме је да ли сам будна и да ли сам чула пуцњаву. Рекла сам јој да јесам, а онда је она сишла испред зграде. С балкона сам је видјела како трчи према аутомобилу, а када сам сишла доље рекла ми је да зовем полицију јер је упуцан Сена", каже Рамиза Вуковић, мајка Слађане Вуковић, невјенчане супруге Сенада Хабибовића.

Увиђај су обавили службеници Сектора криминалистичке полиције и дежурни кантонални тужилац, а прва сазнања говоре како је највјероватније ријеч о нерашчишћеним рачунима из прошлости.

"Имамо оперативних сазнања, али их нисмо у могућности саопштити. Највјероватније је ријеч о сукобу који постоји одраније тј. сукобу унутар тзв. криминалног миљеа", наводи Адмир Арнаутовић, портпарол Кантоналног тужилаштва ТК.

Хабибовић је раније осуђиван за кривична дјела покушај убиства, уцјена и премлаћивање. Наиме, 2006. године је у једном угоститељском објекту покушао убити Дениса Дураковића. Осуђен је на 18 мјесеци затвора.

Потом је осуђен на 10 мјесеци због насилничког понашања, а био је судионик туче из 2007. године, када је испред Дома младих претукао Мехмеда Мујића. Исте године истукао је Жељка Човића и Дениса Рахмановића, а у УКЦ Тузла се сукобио и с Дамиром Мехићем.

Хабибовић је премлатио и Спасоју Остојића, а због уцјене професора сарајевског Правног факултета Сањина Омановића осуђен је на годину дана затвора. Посљењи пут ухапшен је у јуну 2013. године, заједно с још 11 саучесника и дјевојком Слађаном Вуковић због продаје дроге на подручју Тузланског кантона.

Хабибовић је оптужен да је организовао и руководио групом која се бавила трговином наркотицима. Због тог кривичног дјела осуђен је на двије и по године затвора, а незванично сазнајемо како је чекао на извршење казне.

У мају 2014. године Сенад Хабибовић је службеницима МУП-а ТК пријавио како је непозната особа пуцала у његовом правцу у близини ТЦ "Сјењак". Службеници полиције недуго потом су ухапсили Кенана Нуркића из Грачанице.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

муки

20.10.2014 14:06

силаџија отишо два метра без гиометра мислио да му нема краја данас људи поштени страдају дуго је И гуро како се је понашо

ОДГОВОРИТЕ