Опасно пребацивање кривице на монахе

Министар за повратак и заједнице самопроглашеног Косова Далибор Јевтић оцијенио је да је веома опасна изјава министра унутрашњих послова самопроглашеног Косова Бајрама Реџепија да су пријетеће поруке на објектима Високих Дечана исписали сами монаси.

Србија 18.10.2014 | 12:18
Опасно пребацивање кривице на монахе

"Запањен сам. Очекивао сам хапшење одговорних, а не изјаву која жртве приказује као главне кривце. Да ли смо онда ми Срби криви што смо уопште на Косову и Метохији, што смо опстали и што желимо да се вратимо", рекао је Јевтић.

Он је истакао да је безбједносна ситуација за Србе на Косову јако крхка, посебно тамо гдје не чине већину, због чега постоји бојазан од појаве исламског радикализма, преносе београдски медији.

"Треба да се престане са запаљивим изјавама и нападима, оштра реторика и националистичке изјаве никуда не воде. И када је реч о инцидентима на Косову и у Војводини, цену опет плаћају они који су најмање криви за скандал на утакмици Србија - Албанија. Сваки политичар мора да апелује на суздржаност", поручио је Јевтић.

На помоћним објектима у оквиру манастирског имања у Високим Дечанима у недјељу, 12. октобра исписани су графити "Исламске државе".

Црвеном и црном бојом исписано је "Калифат долази", "УЧК" /"Ослободилачка војска Косова"/, "Албанска национална армија", као и неки графити на арапском језику.

Графити су исписани на помоћним објектима удаљеним неколико стотина метара од Манастира.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар