Opasno prebacivanje krivice na monahe

Ministar za povratak i zajednice samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić ocijenio je da je veoma opasna izjava ministra unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Bajrama Redžepija da su prijeteće poruke na objektima Visokih Dečana ispisali sami monasi.

Srbija 18.10.2014 | 12:18
Opasno prebacivanje krivice na monahe

"Zapanjen sam. Očekivao sam hapšenje odgovornih, a ne izjavu koja žrtve prikazuje kao glavne krivce. Da li smo onda mi Srbi krivi što smo uopšte na Kosovu i Metohiji, što smo opstali i što želimo da se vratimo", rekao je Jevtić.

On je istakao da je bezbjednosna situacija za Srbe na Kosovu jako krhka, posebno tamo gdje ne čine većinu, zbog čega postoji bojazan od pojave islamskog radikalizma, prenose beogradski mediji.

"Treba da se prestane sa zapaljivim izjavama i napadima, oštra retorika i nacionalističke izjave nikuda ne vode. I kada je reč o incidentima na Kosovu i u Vojvodini, cenu opet plaćaju oni koji su najmanje krivi za skandal na utakmici Srbija - Albanija. Svaki političar mora da apeluje na suzdržanost", poručio je Jevtić.

Na pomoćnim objektima u okviru manastirskog imanja u Visokim Dečanima u nedjelju, 12. oktobra ispisani su grafiti "Islamske države".

Crvenom i crnom bojom ispisano je "Kalifat dolazi", "UČK" /"Oslobodilačka vojska Kosova"/, "Albanska nacionalna armija", kao i neki grafiti na arapskom jeziku.

Grafiti su ispisani na pomoćnim objektima udaljenim nekoliko stotina metara od Manastira.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar