Довољно простора за наставак сарадње

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић и предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић оцијенили су данас у Женеви да су односи Црне Горе и БиХ врло добри и да има довољно простора да буде настављена сјајна сарадња.

Босна и Херцеговина 17.10.2014 | 19:41
Довољно простора за наставак сарадње

Изетбеговић је изјавио да су се у разговору фокусирали на евроатлантске интеграције и на економију, прије свега на изградњу инфраструктуре и довођење инвеститора, саопштено је из кабинета предсједника Црне Горе.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је саопштио да је у региону све повезано и да БиХ и Црна Гора као сусједне земље треба заједно и координисано да раде.

"Коментарисали смо и недавно завршене изборе у БиХ. Актери су отприлике исти, са неким малим освјежењима. Оно чему се ја надам и у шта вјерујем јесте да ће ти исти актери имати нешто више политичке воље и да је дошло до сазријевања", рекао је Изетбеговић.

Вујановић је оцијенио да има довољно простора да буде настављена заједничка промоција интереса економског развоја и заједнички пројекти на добро грађана обје државе.

Он је Изетбеговићу честитао побједу и "сјајан резултат СДА" на изборима.

Изетбеговић се данас у Женеви обратио и на церемонији уручења награда "Кран Монтана" који му је Форум "Кран Монтана" додијелио за 2014. годину, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је истакао да ову награду доживљава као значајно признање за своје напоре, као и обавезу да настави да ради оно што је чинио у протекле четири године.

Коментари / 0

Оставите коментар