Dovoljno prostora za nastavak saradnje

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ocijenili su danas u Ženevi da su odnosi Crne Gore i BiH vrlo dobri i da ima dovoljno prostora da bude nastavljena sjajna saradnja.

Bosna i Hercegovina 17.10.2014 | 19:41
Dovoljno prostora za nastavak saradnje

Izetbegović je izjavio da su se u razgovoru fokusirali na evroatlantske integracije i na ekonomiju, prije svega na izgradnju infrastrukture i dovođenje investitora, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je saopštio da je u regionu sve povezano i da BiH i Crna Gora kao susjedne zemlje treba zajedno i koordinisano da rade.

"Komentarisali smo i nedavno završene izbore u BiH. Akteri su otprilike isti, sa nekim malim osvježenjima. Ono čemu se ja nadam i u šta vjerujem jeste da će ti isti akteri imati nešto više političke volje i da je došlo do sazrijevanja", rekao je Izetbegović.

Vujanović je ocijenio da ima dovoljno prostora da bude nastavljena zajednička promocija interesa ekonomskog razvoja i zajednički projekti na dobro građana obje države.

On je Izetbegoviću čestitao pobjedu i "sjajan rezultat SDA" na izborima.

Izetbegović se danas u Ženevi obratio i na ceremoniji uručenja nagrada "Kran Montana" koji mu je Forum "Kran Montana" dodijelio za 2014. godinu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je istakao da ovu nagradu doživljava kao značajno priznanje za svoje napore, kao i obavezu da nastavi da radi ono što je činio u protekle četiri godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar