Ким Џонг Ун поново у јавности

Ким Џонг Ун поново у јавности. Режимски медији објавили фотографију свог лидера са штапом.

Свијет 17.10.2014 | 10:30
Ким Џонг Ун поново у јавности

Севернокорејски вођа Ким Џонг Ун, који се ове недеље поново појавио у јавности после необјашњеног одсуствовања од скоро шест недеља, опет се данас појавио на насловним странама званичних медија, како хода са штапом.

Родонг Шинмун, дневник владајуће партије, објавио је слику Кима, насмејаног са црним штапом у левој руци како обилази два стамбена блока за запослене на универзитету Ким Чаек, специјализованом за нуклеарна истраживања.

Трећи Ким у овој комунистичкој династији, млади лидер који има око тридесет година, поново се појавио у јавности 14. октобра после четрдесетодневног нестанка који је подстакао разне спекулације о његовом здрављу, чак и могућем државном удару у тој медијски затвореној земљи.

Није дато званично објашњење за његово одсуство. Пре него што је нестао на снимцима државне телевизије виђен је како шепа.

Француски лист Пуан написао је да је француски лекар средином септембра у болници у Пјонгјангу оперисао обе ноге Ким Џонг Уна, и да се он зато није појављивао у јавности.

Ким Џонг Ун наследио је свог оца Ким Џонг Ила, који је умро од срчаног удара 2011. године у 69. години. Његова смрт је обелодањена тек после два дана. Кимов деда Ким Ил Сунг оснивач је Демократске Народне Републике Кореје.

Њихове статуе и портрети налазе се на улицама и у зградама широм земље, и део су култа личности који се потхрањује званичном пропагандом, пише агенција Франс прес.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни Груја

17.10.2014 08:38

Милорад је гори од овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ик

17.10.2014 08:52

Живјео диктатор !!!

ОДГОВОРИТЕ