Kim Džong Un ponovo u javnosti

Kim Džong Un ponovo u javnosti. Režimski mediji objavili fotografiju svog lidera sa štapom.

Svijet 17.10.2014 | 10:30
Kim Džong Un ponovo u javnosti

Severnokorejski vođa Kim Džong Un, koji se ove nedelje ponovo pojavio u javnosti posle neobjašnjenog odsustvovanja od skoro šest nedelja, opet se danas pojavio na naslovnim stranama zvaničnih medija, kako hoda sa štapom.

Rodong Šinmun, dnevnik vladajuće partije, objavio je sliku Kima, nasmejanog sa crnim štapom u levoj ruci kako obilazi dva stambena bloka za zaposlene na univerzitetu Kim Čaek, specijalizovanom za nuklearna istraživanja.

Treći Kim u ovoj komunističkoj dinastiji, mladi lider koji ima oko trideset godina, ponovo se pojavio u javnosti 14. oktobra posle četrdesetodnevnog nestanka koji je podstakao razne spekulacije o njegovom zdravlju, čak i mogućem državnom udaru u toj medijski zatvorenoj zemlji.

Nije dato zvanično objašnjenje za njegovo odsustvo. Pre nego što je nestao na snimcima državne televizije viđen je kako šepa.

Francuski list Puan napisao je da je francuski lekar sredinom septembra u bolnici u Pjongjangu operisao obe noge Kim Džong Una, i da se on zato nije pojavljivao u javnosti.

Kim Džong Un nasledio je svog oca Kim Džong Ila, koji je umro od srčanog udara 2011. godine u 69. godini. Njegova smrt je obelodanjena tek posle dva dana. Kimov deda Kim Il Sung osnivač je Demokratske Narodne Republike Koreje.

Njihove statue i portreti nalaze se na ulicama i u zgradama širom zemlje, i deo su kulta ličnosti koji se pothranjuje zvaničnom propagandom, piše agencija Frans pres.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

17.10.2014 08:38

Milorad je gori od ovoga.

ODGOVORITE
Name

ik

17.10.2014 08:52

Živjeo diktator !!!

ODGOVORITE