Радоњић: Није исто као лани

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић честитао је својим играчима на стартној победи у Евролиги.

Кошарка 17.10.2014 | 12:30
Радоњић: Није исто као лани

Звезда је у сјајној атмосфери у Комбанк арени победила Галатасарај са 76:68 на старту Д групе елитног такмичења.

Радоњић је посебно био задовољан другом четвртином и додао је да се код појединих играча види недостатак тренинга како би екипа током целе утакмице играла у истом ритму.

„Честитке играчима на игри и освојеним бодовима. Захвалност публици која је била феноменална и носила нас да заједнички дођемо до подвига. Одиграли смо јако квалитетно у одбрану, с обзиром на квалитет противника који је зацртао пласман на Ф4, одиграли јако добро један период и постоји задовољство што смо тако изгледали. У првом делу, на самом почетку, постојала и бојазан да ће притисак бити такав да екипа реагује као прошле сезоне, али очигледно постоје другачије ствари ове сезоне и сам старт је такав, то указује и да ће завршница бити другачија. Дуг интервал квалитетнме игре, осетио се недостатак тренинга код појединих играча, то се видело у другом полувремену, очигледно да треба да будемо спремнији да бисмо играли као у првом полувремену. У завршници нам је био потребан један шут да бисмо ушли у мирну завршницу. За пар дана нас чека меч, очекујем реакцију каква је била и за меч са Галатом, можда у неку руку супротан од онога што је очекивано, да психоза буде оптерећујућа, да неискуство буде у првом плану. Можда потрошња да неки други производ, али два бода су основни циљ. Галатасарај је тим који је сјајан и искусан, играчи су играли у оваквом амбијенту, познато је колико су навијачи у Турској агресивни, успели смо да младост и енергију искористимо“, рекао је Радоњић.

Звезда је у већем делу меча доминирала, што је изненадило и Радоњића.

„Мало ко је очекивао да утакмица иде у правцу да ми будемо значајно доминантни, задовољство је веће јер нам даје наду да ћемо бити на том нивоу, да тај начин и идеју игре пренесемо на следеће мечеве. Екипа је ушла у завршницу уз велику потрошњу на 34 минута игре и дошли смо до фазе где је утакмица била решена, а пошто је прво коло, па се није разтмишљало о разлици, наша жеља огромна да савладамо Галату, то дошло до изражаја, нисмо били без ритма, да не знамо шта треба да радимо, већ нисмо успели да реализујемо, није то слабост, већ евидентно да може да буде пуно боље од следећих мечева. Тим функционисао добро, њихов начин игре дао пуно тога, посебно у том периоду када је била велика разлика. Пуно играча дало допринос, тимска игра донела резултат, а потом квалитет појединца.“

Радоњић је рекао да је свестан каква ће се након ове победе створити атмосфера.

„Свестан сам потпуно ситуације да после победе већ креће да се размишља у разним правцима, да је после пораза катастрофа. У спорту се гледа у дужем периоду, да не идемо од еуфорије до депресије. Направили смо велики резултат и томе треба да се радујемо, потребно овој екипи која је показала велику жељу, а не слабост.“

Један од најзаслужнији за тријумф био је Јака Блажич који је био веома срећан након меча.

„Срећан смо што смо добили ову утакмицу, договорили смо се да одиграмо добро одбрану, то смо и урадили. Направили смо грешке, имамо два дана да исправимо, морамо да се смиримо и идемо даље и на тренинзима и на утакмицама. Сигурно је добар осећај, причали смо о подршци, надам се да ће бити овако и на следећим утакмицама. Треба нам подршка, треба да играмо добро да бисмо им вратили.Мислим да смо кроз целу утакмицу држали одбрану и тако мора да буде и на следеће утакмице. Пред сваку победу очекујемо победу, али ово морамо брзо да заборавимо“, рекао је словеначки бек.

Коментари / 0

Оставите коментар