Radonjić: Nije isto kao lani

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je svojim igračima na startnoj pobedi u Evroligi.

Košarka 17.10.2014 | 12:30
Radonjić: Nije isto kao lani

Zvezda je u sjajnoj atmosferi u Kombank areni pobedila Galatasaraj sa 76:68 na startu D grupe elitnog takmičenja.

Radonjić je posebno bio zadovoljan drugom četvrtinom i dodao je da se kod pojedinih igrača vidi nedostatak treninga kako bi ekipa tokom cele utakmice igrala u istom ritmu.

„Čestitke igračima na igri i osvojenim bodovima. Zahvalnost publici koja je bila fenomenalna i nosila nas da zajednički dođemo do podviga. Odigrali smo jako kvalitetno u odbranu, s obzirom na kvalitet protivnika koji je zacrtao plasman na F4, odigrali jako dobro jedan period i postoji zadovoljstvo što smo tako izgledali. U prvom delu, na samom početku, postojala i bojazan da će pritisak biti takav da ekipa reaguje kao prošle sezone, ali očigledno postoje drugačije stvari ove sezone i sam start je takav, to ukazuje i da će završnica biti drugačija. Dug interval kvalitetnme igre, osetio se nedostatak treninga kod pojedinih igrača, to se videlo u drugom poluvremenu, očigledno da treba da budemo spremniji da bismo igrali kao u prvom poluvremenu. U završnici nam je bio potreban jedan šut da bismo ušli u mirnu završnicu. Za par dana nas čeka meč, očekujem reakciju kakva je bila i za meč sa Galatom, možda u neku ruku suprotan od onoga što je očekivano, da psihoza bude opterećujuća, da neiskustvo bude u prvom planu. Možda potrošnja da neki drugi proizvod, ali dva boda su osnovni cilj. Galatasaraj je tim koji je sjajan i iskusan, igrači su igrali u ovakvom ambijentu, poznato je koliko su navijači u Turskoj agresivni, uspeli smo da mladost i energiju iskoristimo“, rekao je Radonjić.

Zvezda je u većem delu meča dominirala, što je iznenadilo i Radonjića.

„Malo ko je očekivao da utakmica ide u pravcu da mi budemo značajno dominantni, zadovoljstvo je veće jer nam daje nadu da ćemo biti na tom nivou, da taj način i ideju igre prenesemo na sledeće mečeve. Ekipa je ušla u završnicu uz veliku potrošnju na 34 minuta igre i došli smo do faze gde je utakmica bila rešena, a pošto je prvo kolo, pa se nije raztmišljalo o razlici, naša želja ogromna da savladamo Galatu, to došlo do izražaja, nismo bili bez ritma, da ne znamo šta treba da radimo, već nismo uspeli da realizujemo, nije to slabost, već evidentno da može da bude puno bolje od sledećih mečeva. Tim funkcionisao dobro, njihov način igre dao puno toga, posebno u tom periodu kada je bila velika razlika. Puno igrača dalo doprinos, timska igra donela rezultat, a potom kvalitet pojedinca.“

Radonjić je rekao da je svestan kakva će se nakon ove pobede stvoriti atmosfera.

„Svestan sam potpuno situacije da posle pobede već kreće da se razmišlja u raznim pravcima, da je posle poraza katastrofa. U sportu se gleda u dužem periodu, da ne idemo od euforije do depresije. Napravili smo veliki rezultat i tome treba da se radujemo, potrebno ovoj ekipi koja je pokazala veliku želju, a ne slabost.“

Jedan od najzaslužniji za trijumf bio je Jaka Blažič koji je bio veoma srećan nakon meča.

„Srećan smo što smo dobili ovu utakmicu, dogovorili smo se da odigramo dobro odbranu, to smo i uradili. Napravili smo greške, imamo dva dana da ispravimo, moramo da se smirimo i idemo dalje i na treninzima i na utakmicama. Sigurno je dobar osećaj, pričali smo o podršci, nadam se da će biti ovako i na sledećim utakmicama. Treba nam podrška, treba da igramo dobro da bismo im vratili.Mislim da smo kroz celu utakmicu držali odbranu i tako mora da bude i na sledeće utakmice. Pred svaku pobedu očekujemo pobedu, ali ovo moramo brzo da zaboravimo“, rekao je slovenački bek.

Komentari / 0

Ostavite komentar