Адвокат: УЕФА мора реаговати на провокацију!

Селектор Србије Дик Адвокат позвао је органе УЕФА да реагују на, како је изјавио, „евидентну провокацију“ током дуела са Албанијом.

Фудбал 16.10.2014 | 21:55
Адвокат: УЕФА мора реаговати на провокацију!

Дуел у квалификацијама за ЕУРО 2016. године прекинут је у 41. минуту након што се над тереном појавио дрон са заставом 'велике Албаније'.

Холандски стручњак је додао да очекује да и поред свих проблема настави са својим послом и пласира се са Србијом на Европско првенство.

„Реч је о евидентној провокацији, која својим негативним ефектима задире у осећања српског народа. Надлежни органи УЕФА мораће да се озбиљно позабаве овим проблемом, јер би евентуално понављање изазвало бројне тензије свуда на свету и штетно утицало на фудбалску игру. Задовољан сам понашањем мојих играча, који су показали висок ниво професионализма и људске и спортске културе. Остаје жал што у лепом амбијенту пред нашим навијачима нисмо добили шансу да до краја утакмице остваримо изузетно значајну победу. Упркос свему, верујем да ћемо наставити са добрим радом, квалитетним играма и постићи резултате који ће нам омогућити испуњење заједничког циља, а то је пласман на Првенство Европе 2016. године у Француској“, рекао је Адвокат.

Коментари / 0

Оставите коментар