Градоначелници траже заштиту

На ванредном састанку у Косовској Митровици са представницима регионалне косовске полиције у присуству мисија задужених за безбједност у покрајини, представници четири општине указали су на погоршање безбједносне ситуације у општинама Косовска Митровица и Звечан.

Србија 16.10.2014 | 15:59
Градоначелници траже заштиту

Они су оцијенили да је то дио организоване и синхронизоване провокације, започете на фудбалској утакмици између Србије и Албаније у Београду."Грађани Косовске Митровице и Звечана уплашени су и узнемирени посљедњим демонстрацијама мржње и нетолеранцијом које упућују и подсјећају на погром од 17. марта 2004. године", наводи се у заједничком саопштењу градоначелника Сјеверне Митровице, Лепосавића и Звечана, те представника општине Зубин Поток.

Закључено је да ће полиција у складу са новонасталом ситуацијом израдити и провести одговарајуће оперативне планове, а од тужилаштва се очекује да процесуира све организаторе, учеснике и извршиоце ремећења јавног реда и мира да би се спријечиле националистичке побуде стварања "велике Албаније" и облика радикалног исламизма који из дана у дан јача на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Представници локалних самоуправа ће наставити да подржавају рад косовске полиције на сјеверу Косова у напорима да се обезбиједи сигурно и мирно окружење за живот српског и другог неалбанског становништва на територији четири општине на сјеверу Косоваи Метохије, наводи се у саопштењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

синиса

16.10.2014 17:10

Народ поменутих опстина мора сам да се организује и брани своје домове и породице.

ОДГОВОРИТЕ