Gradonačelnici traže zaštitu

Na vanrednom sastanku u Kosovskoj Mitrovici sa predstavnicima regionalne kosovske policije u prisustvu misija zaduženih za bezbjednost u pokrajini, predstavnici četiri opštine ukazali su na pogoršanje bezbjednosne situacije u opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan.

Srbija 16.10.2014 | 15:59
Gradonačelnici traže zaštitu

Oni su ocijenili da je to dio organizovane i sinhronizovane provokacije, započete na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu."Građani Kosovske Mitrovice i Zvečana uplašeni su i uznemireni posljednjim demonstracijama mržnje i netolerancijom koje upućuju i podsjećaju na pogrom od 17. marta 2004. godine", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika Sjeverne Mitrovice, Leposavića i Zvečana, te predstavnika opštine Zubin Potok.

Zaključeno je da će policija u skladu sa novonastalom situacijom izraditi i provesti odgovarajuće operativne planove, a od tužilaštva se očekuje da procesuira sve organizatore, učesnike i izvršioce remećenja javnog reda i mira da bi se spriječile nacionalističke pobude stvaranja "velike Albanije" i oblika radikalnog islamizma koji iz dana u dan jača na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Predstavnici lokalnih samouprava će nastaviti da podržavaju rad kosovske policije na sjeveru Kosova u naporima da se obezbijedi sigurno i mirno okruženje za život srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na teritoriji četiri opštine na sjeveru Kosovai Metohije, navodi se u saopštenju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sinisa

16.10.2014 17:10

Narod pomenutih opstina mora sam da se organizuje i brani svoje domove i porodice.

ODGOVORITE