Дрон пронађен у Панцеву

Дрон који је носио провокативну заставу "велике Албаније", која је изазвала хоас и прекид утакмице на стадиону Партизана пронађен је у Панчеву, сазнаје Курир.

Србија 16.10.2014 | 00:00
Дрон пронађен у Панцеву

Особа код које је беспилотна летилица пронађена је приведена и тренутно је на саслушању у полицији.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је данас да је пронађен дрон којим је застава такозване Велике Албаније спуштена на стадион током утакмице репрезентација Србије и Албанија и да истрага показује да план албанске стране био да изазову нереде.

Он је истакао "да све чињенице у вези са истрагом политичке провокације и истицања заставе на фудбалској утакмици репрезентација Србије и Албаније указује да је искључиви кривац албанска страна која је тиме желела да испровоцира српске навијаче".

Стефановић је навео и да је "очигледно јда им је план био да изазову нереде на стадиону" а да "изјаве челника албанске Владе указују да су знали да се таква провокација спрема, јер они у потпуности оправдавају понашање свих лица која су у томе учествовала".

"Ако Албанија мисли да су европске вредности, вредности такозване ''Велике Албаније'' онда Република Србија ни по коју цену не може да их дели, зато сматрам да они нису довољно зрела држава да се прикључи европској породици", наглашава Стефановић.

Министар унутрашњих послова је додао и да је полиција пронашла дрон који ће бити упућен на вештачење како би се одредио произвођач, као и где је куплен, саопштио је МУП.

Стефановић је нагласио и да ће МУП доставити комплетан извештај надлежном тужилаштву након чега ће државни органи одредити даље кораке, прецизира се у саопштењу.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

16.10.2014 09:18

Ма није у Панцеву, сигурно бре у Будјановцима опет.

ОДГОВОРИТЕ