Дрецун: Тирана треба да се извини

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да је инцидент на фудбалској утакмици Србија - Албанија добро планирана и данима припремана диверзија иза које стоји званична Тирана и затражио извињење Албаније.

Србија 15.10.2014 | 15:51
Дрецун: Тирана треба да се извини

"Док не добијемо извињење Албаније и /албанског/ премијера и док не буду кажњени кривци за инцидент беспредметно је уопште разговарати о сарадњи и побољшању добросуседских односа две земље", истакао је Дрецун, наводећи да му се чини несврсисходном најављена посјета премијера Албаније Едија Раме Србији.

Дрецун је новинарима у Скупштини Србије рекао да би требало преиспитати одговорност неких страних званичника у Србији, на чију интервенцију је било омогућено албанским навијачимаа да дођу на меч.Он је истакао да тако "бруталан и до сада невиђен покушај" да се злоупотријеби спортска манифестација не може да прође без посљедица и да се доводе у сумњу добре намјере Албаније.

"Тиме се шаље снажна дестабилизујућа порука и већ се показало на основу инцидената до којих је дошло на Косову, у Бечу, Бујановцу, да Албанија не може да прихвати да заједно са Србијом гради просперитетну добросуседску сарадњу", оцијенио је Дрецун.

Дрецун је оцијенио и да безбједност на утакмици није била угрожена, јер је ријеч о "политичкој диверзији", коју је тешко било предвидјети, јер до сада није виђена на спортским теренима".Фудбалска утакмица Србије и Албаније прекинута је синоћ у 42. минуту, јер се над тереном појавила летјелица на даљинско управљање, на коју је било закачено платно са мапом "велике Албаније" у бојама албанске заставе и с црним двоглавим орлом, што је изазвало револт публике на стадиону.

Коментари / 0

Оставите коментар