Drecun: Tirana treba da se izvini

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija dobro planirana i danima pripremana diverzija iza koje stoji zvanična Tirana i zatražio izvinjenje Albanije.

Srbija 15.10.2014 | 15:51
Drecun: Tirana treba da se izvini

"Dok ne dobijemo izvinjenje Albanije i /albanskog/ premijera i dok ne budu kažnjeni krivci za incident bespredmetno je uopšte razgovarati o saradnji i poboljšanju dobrosusedskih odnosa dve zemlje", istakao je Drecun, navodeći da mu se čini nesvrsishodnom najavljena posjeta premijera Albanije Edija Rame Srbiji.

Drecun je novinarima u Skupštini Srbije rekao da bi trebalo preispitati odgovornost nekih stranih zvaničnika u Srbiji, na čiju intervenciju je bilo omogućeno albanskim navijačimaa da dođu na meč.On je istakao da tako "brutalan i do sada neviđen pokušaj" da se zloupotrijebi sportska manifestacija ne može da prođe bez posljedica i da se dovode u sumnju dobre namjere Albanije.

"Time se šalje snažna destabilizujuća poruka i već se pokazalo na osnovu incidenata do kojih je došlo na Kosovu, u Beču, Bujanovcu, da Albanija ne može da prihvati da zajedno sa Srbijom gradi prosperitetnu dobrosusedsku saradnju", ocijenio je Drecun.

Drecun je ocijenio i da bezbjednost na utakmici nije bila ugrožena, jer je riječ o "političkoj diverziji", koju je teško bilo predvidjeti, jer do sada nije viđena na sportskim terenima".Fudbalska utakmica Srbije i Albanije prekinuta je sinoć u 42. minutu, jer se nad terenom pojavila letjelica na daljinsko upravljanje, na koju je bilo zakačeno platno sa mapom "velike Albanije" u bojama albanske zastave i s crnim dvoglavim orlom, što je izazvalo revolt publike na stadionu.

Komentari / 0

Ostavite komentar