Избори завршени, предизборни плакати неуклоњени

Предизборна кампања и избори су завршени. Остали су само плакати са којих озбиљна лица кандидата још увијек позивају  грађане на гласање. Њих још увијек нико не уклања, а чини се да се о томе надлежни уопште и не размишљају.

Република Српска 14.10.2014 | 19:45
Избори завршени, предизборни плакати неуклоњени

Предизборна кампања и избори су иза нас. Испред нас, на готово свим могућим мјестима, су још увијек  плакати који нас подсјећају на оно што је прошло. Озбиљна лица кандидата нас бомбардују својим погледима на аутобуским стајалиштима, пасарелама, јавним објектима, над саобраћајницама и слично.

У Европској унији, према којој, како сада ствари стоје, идемо само декларативно, плакати се уклањају одмах по завршетку избора.  У супротном, казне плаћају надлежни, странке, па и кандидати. Свагдје, осим код нас.

Из Градске управе Бањалука нисмо успјели добити одговор када ће почети уклањање предизборних плаката, те ко је према слову закона надлежан за уклањање на мјестима која нису за то предвиђена и ко финансира тај посао.

У политичким странкама не размишљају превише о уклањању плаката. Све очи су упрте у Централну изборну комисију БиХ, односно нестрпљиво се чекају коначни изборни резултати, тако да је све остало у другом плану, па и подерани, сада већ непотребни плакати.

Ипак, предизборни штандови се уклањају, тако да са Трга Крајине полако нестају подсјетници на овогодишње изборе, што се не може рећи и за плакате на оближњој аутобуској станици.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борац рс

14.10.2014 18:09

а ста ради комумална полиција код паркираног аута су брзи без обзира сто це сигурно отици

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

14.10.2014 20:42

Јесу ли гласали и отпутовали КОЗАЦИ.

ОДГОВОРИТЕ