Izbori završeni, predizborni plakati neuklonjeni

Predizborna kampanja i izbori su završeni. Ostali su samo plakati sa kojih ozbiljna lica kandidata još uvijek pozivaju  građane na glasanje. Njih još uvijek niko ne uklanja, a čini se da se o tome nadležni uopšte i ne razmišljaju.

Republika Srpska 14.10.2014 | 19:45
Izbori završeni, predizborni plakati neuklonjeni

Predizborna kampanja i izbori su iza nas. Ispred nas, na gotovo svim mogućim mjestima, su još uvijek  plakati koji nas podsjećaju na ono što je prošlo. Ozbiljna lica kandidata nas bombarduju svojim pogledima na autobuskim stajalištima, pasarelama, javnim objektima, nad saobraćajnicama i slično.

U Evropskoj uniji, prema kojoj, kako sada stvari stoje, idemo samo deklarativno, plakati se uklanjaju odmah po završetku izbora.  U suprotnom, kazne plaćaju nadležni, stranke, pa i kandidati. Svagdje, osim kod nas.

Iz Gradske uprave Banjaluka nismo uspjeli dobiti odgovor kada će početi uklanjanje predizbornih plakata, te ko je prema slovu zakona nadležan za uklanjanje na mjestima koja nisu za to predviđena i ko finansira taj posao.

U političkim strankama ne razmišljaju previše o uklanjanju plakata. Sve oči su uprte u Centralnu izbornu komisiju BiH, odnosno nestrpljivo se čekaju konačni izborni rezultati, tako da je sve ostalo u drugom planu, pa i poderani, sada već nepotrebni plakati.

Ipak, predizborni štandovi se uklanjaju, tako da sa Trga Krajine polako nestaju podsjetnici na ovogodišnje izbore, što se ne može reći i za plakate na obližnjoj autobuskoj stanici.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

borac rs

14.10.2014 18:09

a sta radi komumalna policija kod parkiranog auta su brzi bez obzira sto ce sigurno otici

ODGOVORITE
Name

rodjo

14.10.2014 20:42

Jesu li glasali i otputovali KOZACI.

ODGOVORITE