Пуцњава у Београду, повријеђена двојица мушкарца

Два мушкарца повређена су из ватреног оружја јутрос око 05.35 часова у Улици Илије Ðуричића, у Жаркову, у Београду, изјавила је портпарол Хитне помоћи Нада Мацура.

Србија 13.10.2014 | 05:35
Пуцњава у Београду, повријеђена двојица мушкарца

Мушкарац стар 26 година задобио је прострелну рану левог кука, а други младић стар 27 година имао је прострелну рану леве бутине, рекла је Мацура.

Обојица су превезени на одељење за реанимацију Ургентног центра, истакла је Мацура и додала да су повређени у близини једне пекаре.

Синоћ су се у Београду догодила и два саобраћајна удеса у којима су две особе повређено, казала је портпарол Хитне помоћи.

Младић, возач мотоцикла, стар 23 године, у удесу, који се догодио око 19.50 часова у Улици Војводе Степе испред броја 177 А, задобио је ортопедске повреде, а превезен је у Ургентни центар, рекла је Мацура.

Мушкарац стар око 29 година у удесу око 19.20 часова на путу од Сремчице ка Белим Водама задобио је повреду главе и истезање врата, а превезен је у Ургентни центар, навела је Мацура.

Хитна помоћ је током ноћи до 06.00 часова обавила 105 интервенција од којих 23 на јавним местима, а за протекла 24 сата укупно 232 интервенције од којих 55 на јавним местима, прецизирала је Мацура.

Лекарима су се најчешће обраћали срчани болесници, астматичари и особе са хипертензијом, додала је Мацура.

Портпарол Хитне помоћи је саветовала слојевито облачење, ношење боце са водом, узимање освежавајућих напитака, воћа и поврћа.

Мацура је указала да је неопходно чувати се респираторних вирусних инфекција и проветравати просторије у којима се борави, а онима који не одлазе на посао, саветовала је одмор, шетње и боравак у природи.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар