Pucnjava u Beogradu, povrijeđena dvojica muškarca

Dva muškarca povređena su iz vatrenog oružja jutros oko 05.35 časova u Ulici Ilije Ðuričića, u Žarkovu, u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Srbija 13.10.2014 | 05:35
Pucnjava u Beogradu, povrijeđena dvojica muškarca

Muškarac star 26 godina zadobio je prostrelnu ranu levog kuka, a drugi mladić star 27 godina imao je prostrelnu ranu leve butine, rekla je Macura.

Obojica su prevezeni na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je Macura i dodala da su povređeni u blizini jedne pekare.

Sinoć su se u Beogradu dogodila i dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređeno, kazala je portparol Hitne pomoći.

Mladić, vozač motocikla, star 23 godine, u udesu, koji se dogodio oko 19.50 časova u Ulici Vojvode Stepe ispred broja 177 A, zadobio je ortopedske povrede, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 29 godina u udesu oko 19.20 časova na putu od Sremčice ka Belim Vodama zadobio je povredu glave i istezanje vrata, a prevezen je u Urgentni centar, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći do 06.00 časova obavila 105 intervencija od kojih 23 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 232 intervencije od kojih 55 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali srčani bolesnici, astmatičari i osobe sa hipertenzijom, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala slojevito oblačenje, nošenje boce sa vodom, uzimanje osvežavajućih napitaka, voća i povrća.

Macura je ukazala da je neophodno čuvati se respiratornih virusnih infekcija i provetravati prostorije u kojima se boravi, a onima koji ne odlaze na posao, savetovala je odmor, šetnje i boravak u prirodi.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar