Доктор пресјекао дебело цријево, па отишао на одмор

А. Т. је након царског реза трпела несносне болове, на шта су јој лекари рекли да је "то нормално после порођаја". Ипак, у питању је био озбиљан проблем настао грешком лекара, због које више никада неће моћи да рађа.

Србија 10.10.2014 | 21:03
Доктор пресјекао дебело цријево, па отишао на одмор

Редакцији портала Дневно.рс обратио се брат породиље из Новог Пазара, који је згрожен овом ситуацијом, али и веома уплашен за здравље своје сестре. Како нам је рекао, агонија је почела на дан порођаја, 4. септембра.

– То је требало да буде најрадоснији дан у њеном животу, а десило се нешто страшно због чега је и даље у тешком стању и скоро да се не креће – почиње причу брат породиље Ф. Т.

Како је рекао, његова сестра А. Т. (35) породила се 4. септембра у Општој болници у Новом Пазару. Породио је царским резом доктор Абдулах Шкријељ, који је том приликом грешком пресекао и дебело црево. Како није приметио шта је урадио, затворио је рану и онда отишао на годишњи одмор.

– Сутрадан када је била визита, нико од доктора није хтео да приђе мојој сестри јер њен лекар није био ту. Сестра им је рекла да је она пацијент доктора Абдулаха, а лекари су одбили да је прегледају – прича Ф. Т.

Након порођаја А. Т. се жалила на јаке болове у стомаку, на шта су јој одговорили да је „то нормално после порођаја".

– Ово није њен први порођај, већ је родила двоје деце и наравно да зна како изгледају постпорођајни болови. Трећег дана је добила „сплет црева", односно црева су јој се увезала, због чега је морала на операцију – објашњава Ф. Т. како је почео хорор, који још није завршен.

Други доктор је затим оперисао А. Т. Када је отворио, видео је да је дебело црево оштећено, тачније пресечено. Како нам је рекао њен брат, доктори су морали да одстране више од половине дебелог црева.

– Ставили су јој вештачко, али болови ни после месец дана нису престали. Моја сестра све време лежи и није у стању ништа да уради – истиче саговорник.

За све то време, доктор Абдулах Шкријељ ниједном није посетио своју пацијенткињу нити се јавио, иако, према речима њеног брата, „добро зна шта је урадио". Породица је после неколико дана поднела пријаву против доктора Шкријеља.

– Моја мајка је код начелника Опште болнице у Новом Пазару поднела пријаву против Шкријеља, који је рекао да то није прва пријава против доктора. Па зашто се таквом доктору и даље допушта да ради и да ли неко у овој земљи штити такве људе? – изнервирано пита брат породиље.

Када је А. Т. после неког времена отишла на контролу, како истиче њен брат, „сви у болници су трчали око ње, јер добро знају да су направили грешку.”

– Моја сестра преживљава прави хорор. Не може да устане, на кућној је нези јер се доктор, који је оперисао дебело црево, плаши да у болници не добије неку инфекцију или бактерију. Стање у болници у Новом Пазару је ужасно. Не знам како може да се ради у таквом стању, прљаво је, право ругло од болнице – прича Ф. Т.

Немарном грешком лекара, А.Т. из Новог Пазара не може више да има децу, што су јој рекли и у болници.

– Ово није први пут да доктор прави страшну грешку. Знам за један случај када је исто царским резом породио једну жену, а у стомаку је заборавио вату – истиче саговорник.

Како би потврдили ову причу новинари су позвали директора Опште болнице у Новом Пазару доктора Мирсада Ђерлека. Иако је у првом телефонском разговору рекао да ће проверити о чему се ради, директор више није одговорао на позиве – преноси Дневно.рс.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

д.д

10.10.2014 20:20

ово сам ја дозивила 1984 године имала сам јаке болове поврацање грцеве одвезли су ме у болницу и рекли су ми да је у питању сљепо црјево оперисали су ме посље те операције имала сам сталне проблеме крварења пролив исла сам докторима и увјек су ми говорили то су хермоиди изгубила сам на тезини видјела сам да полахко умирем среца моја па сам отисла у америку и када су ми урадили колоноскопију рекли су ми да имам улцерозни колитис одма ме доктор пито у цхицаго засто су ми осјекли 50 цм дебелог црјева ја ово подпуно вјерујем и сигурна сам да та зена никад висе неце моци нормално да зиви знам даје он од ње направио 100 % инвалида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.10.2014 21:09

Па знате ста треба урадити са мајмуна који себе назива доктором,

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

10.10.2014 23:06

Болница у узасном стању.зато у Нп и околини дзамије ницу ко пецурке после кисе а недају паре за реновирање болнице!

ОДГОВОРИТЕ