Студенти блокирали Филозофски факултет

Група студената Филозофског факултета у Београду блокирала је ту институцију и тврде да неће напустити зграду све док Управа не испуни њихове захтеве.

Србија 09.10.2014 | 22:29
Студенти блокирали Филозофски факултет

Међу захтевима су смањење цене пријављивања испита, једногодишње буџетско финансирање апсолвената и да се студентима који су Факултет уписали 2006. године дозволи да студије заврше по програму који су уписали.

Учесници блокаде себе називају "самоорганизованим студентским покретом Филозофског факултета", а преко зграде на Студентском тргу разапети су транспаренти на којима, између осталог, пише "Блокада је у току", "Стоп пљачки студената", "Блокада", "Дођи на збор", "Ви нас не слушате, ми вас не пуштамо" и "Извините, колико кошта буџет".

Група незадовољних студената је окупљена испред Филозофоског факултета, док су неки и у учионицама на сваком спрату зграде, а ту ће, како наводе остати до испуњења захтева. Како су рекли, остаће у згради и током ноћи.

Блокада је, како наводе чланови покрета, почела данас у 18 сати, јер је Управа факултета донела низ одлука које је обзнанила седам дана пре почетка школске године.

Учесници блокаде су у изјавама Тањугу, говорећи о својим захтевима, између осталог рекли да траже да цена испита буде 100 динара, уместо тренутних 470, што је, како тврде, нова и више цена, јер је претходна била 420 динара.

Они истичу и да се испити пријављују електронски, што не захтева никакве трошкове факултета.

Такође наводе да су њихови протести почели пре две седмице, од када су два пута послали захтеве управи, али их је она, како тврде, "игнорисала" и није им дала никакве одговоре.

Учесници блокаде наводе и да им се данас, баш као ни у претходне две седмице, није обратио нико из факултетске управе.
"Позивамо управу да размотри наше захтеве. Не правимо блокаду ради блокаде, већ да почну да причају са нама", поручили су чланови "самоорганизованог студентског покрета Филозофског факултета".

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар