Курди упали у централу ЦСУ

Око 20 младих Курда, заједно са немачким помагачима, упало је данас у Минхену у централу баварске Хришћанско-социјалне уније из протеста против ИД.

Свијет 09.10.2014 | 18:31
Курди упали у централу ЦСУ

Око двадесетак младих Курда, заједно са немачким помагачима, упало је данас у Минхену у централу баварске Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), "сестринске" партије свенемачке Хришћанско-демократске уније, тражећи оштро ангажовање међународне заједнице против терористичке Исламске државе (ИС), као и повећање притиска на Турску, преносе немачки медији.

"Ми смо симболично и, наравно, без насиља запосели централу ЦСУ", рекао је њихов портпарол Керем Шамбергер.

Демонстранти су тражили анулирање забране за рад Радничке партије Курдистана (ПКК) у Немачкој и разговоре са високо рангираним немачким политичарима. У Хамбургу и доњосаксонском граду Целе дошло је прексиноћ до сукоба Курда, који су демонстрирали против ИС и исламских екстремиста и том приликом повређено је најмање 23 људи.

Канцеларка Ангела Меркел је тим поводом критиковала Анкару да њена политика има последице и у Немачкој и, изражавајуци забринутост због радикализације, оценила да је ситуација компликована.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црни

10.10.2014 05:00

сад кречите а знали сте се прсити остани мушко до краја па ако треба И главом платити ! пизде

ОДГОВОРИТЕ