Kurdi upali u centralu CSU

Oko 20 mladih Kurda, zajedno sa nemačkim pomagačima, upalo je danas u Minhenu u centralu bavarske Hrišćansko-socijalne unije iz protesta protiv ID.

Svijet 09.10.2014 | 18:31
Kurdi upali u centralu CSU

Oko dvadesetak mladih Kurda, zajedno sa nemačkim pomagačima, upalo je danas u Minhenu u centralu bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), "sestrinske" partije svenemačke Hrišćansko-demokratske unije, tražeći oštro angažovanje međunarodne zajednice protiv terorističke Islamske države (IS), kao i povećanje pritiska na Tursku, prenose nemački mediji.

"Mi smo simbolično i, naravno, bez nasilja zaposeli centralu CSU", rekao je njihov portparol Kerem Šamberger.

Demonstranti su tražili anuliranje zabrane za rad Radničke partije Kurdistana (PKK) u Nemačkoj i razgovore sa visoko rangiranim nemačkim političarima. U Hamburgu i donjosaksonskom gradu Cele došlo je preksinoć do sukoba Kurda, koji su demonstrirali protiv IS i islamskih ekstremista i tom prilikom povređeno je najmanje 23 ljudi.

Kancelarka Angela Merkel je tim povodom kritikovala Ankaru da njena politika ima posledice i u Nemačkoj i, izražavajuci zabrinutost zbog radikalizacije, ocenila da je situacija komplikovana.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

crni

10.10.2014 05:00

sad krečite a znali ste se prsiti ostani muško do kraja pa ako treba I glavom platiti ! pizde

ODGOVORITE