Новинару Вукелићу пријетили убиством

Поштоване колеге, обавјештавам вас да сам ове седмице поново добио личне пријетње убиством.

Република Српска 09.10.2014 | 13:11
Новинару Вукелићу пријетили убиством

Овај пут то је било лично, у присуству три свједока. На бензинску пумпу Нестро-Петрол у Бања Луци у улици Крајишких Бригада, 07.октобра у 08.45 часова свратио сам да купим цигаретте. У објекту, испред касе стајало је троје људи. Стао сам у ред.

Мушкарац, кратко ошишан, тридесетих година, трећи у реду, окренуо се према мени и после 10так секунди пришао: “Гдје си ти смраду један. Тебе тражим мјесецима по Бањалуци да те убијем“.

Погледао сам га и рекао да је вјероватно погријешио, јер га не познајем.

Унио у лице и агресивно галамећи поручио: „Ја тебе знам врло добро. Још једном ако узмеш у уста име мог оца Дубравка Прстојевића објесићу те испред Боске. Јеси разумио, згазићу те“.

Направио је покрет као да ће ме ударити, у задњем тренутку се предомислио и само ме закачио прстом по носу, са стране, те изашао напоље галамећи.

Случај сам пријавио ЦЈБ Бањалука, који су врло брзо и коректно одрадили свој дио посла. Према мојим информацијама изузели су видео снимак на којем се јасно види овај случај, као и изјаву од радника пумпе.Не познајем особу која ми је пријетила, али с обзиром на ријечи које је изговорио схватио сам да је ријеч о једном од синова Дубравка Прстојевића Мрве, бившег шефа Групе за контролу великих пореских обвезника у УИО БиХ.

Касније сам сазнао да ми је пријетио његов најстарији син Олег Прстојевић.

О Прстојевићу сам релативно, одавно, (11.06.2014. хттпс://www.цапитал.ба/велико-поспремање-у-уио-бих-замијењен-прстојевиц-и-јос-пет-инспектора/ ) објавио текст да је смијењен са ове функције, заједно са још пет инспектора.

Неколико чињеница забрињава у овом посљедњем нападу:

-Дрскост. Није се десио телефоном, већ лично.

-Безобзирност. Нису га спријечили ни неколико свједока, нити видео надзор

-План. Текст је објављен прије неколико мјесеци, а не часова или дана, тако да је очито дуго припреман, а не изречен у афекту. 

Прошле су тачно двије године од моје посљедње пријаве пријетње убиством од Миле Радишића 09.10.2012. године.

Од тада до данас нико ме није контактирао, осим незваничних информација које сам добио од колега да је тужилаштво подигнуло, а суд прихватио оптужницу.

Све колеге које желе више информација о овом последњем случају позивам да дођу данас у Клуб новинара Бањалука у 14.00 часова.

КЛУБ НОВИНАРА БАЊАЛУКА
СИНИША ВУКЕЛИЋ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

сасарс

09.10.2014 11:30

Чувај се друже, видиш да су се нешто намерачили на Вукелице... Издржи јос пар дана, а онда слиједи метла и у правосуђу и у полицији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

исти зоран

09.10.2014 11:59

Овом малом искомплексираном кретену треба реци да му отац није лопов не би се ни прозивао, а тај мали је био и остао једна нула да му се отац не спомиње у криминалним групама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

09.10.2014 12:17

Могу јос пар дана, а онда стварно мора радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.в.09.10.2014

09.10.2014 16:26

Синови од Прстојевића су велики паразити, ако срушите тату како ће они живјети, никад нису ништа радили само пију, коцкају и туку се по Бањалуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛУКА

10.10.2014 07:19

ОДЛИЦНО СИНИСА ДА СИ ПРИЈАВИО ТОГ КРЕТЕНА ЈЕР ОД ПОНЕДЈЕЉКА ЦЕ СВЕ БИТИ ДРУГАЦИЈЕ ТАКО ДА ЦЕ ТОГ ВОЛА ОСУДИТИ ПОСТЕНО А НЕ ТАПСАТИ ПО РАМЕНУ А ТИ ПРСТОЈЕВИЦИ СУ СВИ РЕТАРДИ БА ЦЕЛУ СА ТАЈКОМ ДУБРАВКОМ КОЈИ ЈЕ ИЗМИСЉАО ПДВ ДУГОВЕ ДА БИ ОД НАС ПРИВАТНИКА УЗЕО НОВАЦ

ОДГОВОРИТЕ