Novinaru Vukeliću prijetili ubistvom

Poštovane kolege, obavještavam vas da sam ove sedmice ponovo dobio lične prijetnje ubistvom.

Republika Srpska 09.10.2014 | 13:11
Novinaru Vukeliću prijetili ubistvom

Ovaj put to je bilo lično, u prisustvu tri svjedoka. Na benzinsku pumpu Nestro-Petrol u Banja Luci u ulici Krajiških Brigada, 07.oktobra u 08.45 časova svratio sam da kupim cigarette. U objektu, ispred kase stajalo je troje ljudi. Stao sam u red.

Muškarac, kratko ošišan, tridesetih godina, treći u redu, okrenuo se prema meni i posle 10tak sekundi prišao: “Gdje si ti smradu jedan. Tebe tražim mjesecima po Banjaluci da te ubijem“.

Pogledao sam ga i rekao da je vjerovatno pogriješio, jer ga ne poznajem.

Unio u lice i agresivno galameći poručio: „Ja tebe znam vrlo dobro. Još jednom ako uzmeš u usta ime mog oca Dubravka Prstojevića objesiću te ispred Boske. Jesi razumio, zgaziću te“.

Napravio je pokret kao da će me udariti, u zadnjem trenutku se predomislio i samo me zakačio prstom po nosu, sa strane, te izašao napolje galameći.

Slučaj sam prijavio CJB Banjaluka, koji su vrlo brzo i korektno odradili svoj dio posla. Prema mojim informacijama izuzeli su video snimak na kojem se jasno vidi ovaj slučaj, kao i izjavu od radnika pumpe.Ne poznajem osobu koja mi je prijetila, ali s obzirom na riječi koje je izgovorio shvatio sam da je riječ o jednom od sinova Dubravka Prstojevića Mrve, bivšeg šefa Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika u UIO BiH.

Kasnije sam saznao da mi je prijetio njegov najstariji sin Oleg Prstojević.

O Prstojeviću sam relativno, odavno, (11.06.2014. https://www.capital.ba/veliko-pospremanje-u-uio-bih-zamijenjen-prstojevic-i-jos-pet-inspektora/ ) objavio tekst da je smijenjen sa ove funkcije, zajedno sa još pet inspektora.

Nekoliko činjenica zabrinjava u ovom posljednjem napadu:

-Drskost. Nije se desio telefonom, već lično.

-Bezobzirnost. Nisu ga spriječili ni nekoliko svjedoka, niti video nadzor

-Plan. Tekst je objavljen prije nekoliko mjeseci, a ne časova ili dana, tako da je očito dugo pripreman, a ne izrečen u afektu. 

Prošle su tačno dvije godine od moje posljednje prijave prijetnje ubistvom od Mile Radišića 09.10.2012. godine.

Od tada do danas niko me nije kontaktirao, osim nezvaničnih informacija koje sam dobio od kolega da je tužilaštvo podignulo, a sud prihvatio optužnicu.

Sve kolege koje žele više informacija o ovom poslednjem slučaju pozivam da dođu danas u Klub novinara Banjaluka u 14.00 časova.

KLUB NOVINARA BANJALUKA
SINIŠA VUKELIĆ

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

sasars

09.10.2014 11:30

Čuvaj se druže, vidiš da su se nešto nameračili na Vukelice... Izdrži jos par dana, a onda slijedi metla i u pravosuđu i u policiji!

ODGOVORITE
Name

isti zoran

09.10.2014 11:59

Ovom malom iskompleksiranom kretenu treba reci da mu otac nije lopov ne bi se ni prozivao, a taj mali je bio i ostao jedna nula da mu se otac ne spominje u kriminalnim grupama.

ODGOVORITE
Name

Milos

09.10.2014 12:17

Mogu jos par dana, a onda stvarno mora raditi.

ODGOVORITE
Name

m.v.09.10.2014

09.10.2014 16:26

Sinovi od Prstojevića su veliki paraziti, ako srušite tatu kako će oni živjeti, nikad nisu ništa radili samo piju, kockaju i tuku se po Banjaluci.

ODGOVORITE
Name

BLUKA

10.10.2014 07:19

ODLICNO SINISA DA SI PRIJAVIO TOG KRETENA JER OD PONEDJELJKA CE SVE BITI DRUGACIJE TAKO DA CE TOG VOLA OSUDITI POSTENO A NE TAPSATI PO RAMENU A TI PRSTOJEVICI SU SVI RETARDI BA CELU SA TAJKOM DUBRAVKOM KOJI JE IZMISLJAO PDV DUGOVE DA BI OD NAS PRIVATNIKA UZEO NOVAC

ODGOVORITE