Осам деценија од убиства краља Александра

Државна церемонија поводом обележавања 80. годишњице од смрти краља Александра Првог Карађорђевића биће одржана данас у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

Регион 09.10.2014 | 08:05
Осам деценија од убиства краља Александра

Ловорове венце на саркофаг краља ће положити представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и Војске Србије као и Општине Топола.

Венце ће положити и удружења грађана опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, најавио је Одбор Владе Србије за неговање традиција ослободилачких ратова који је организатор централне комеморативне свечаности.

Краљ Александар Први Карађорђевић, главнокомадујући српском Војском у Првом светском рату, убијен је у Марсеју (Француска) 9. октобра 1934. године, а сахрањен је у саркофагу који се налази у цркви Светог Ђорђа на Опленцу у Тополи, подсећа се у саопштењу.

Комеморативне свечаност биће одржана данас и у Марсеју где ће бити положени венци на споменик Александру Карађорђевићу и тадашњем министру спољних послова Француске Лују Барту, саопштио је Бели двор.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

09.10.2014 08:00

Ујединитељ - тако су га звали. Овај човјек је створио Југославију а не Тито. Друг Тито је само наставио његовим путем. Дуго ће година проћи док се нероди човјек сличан њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко

09.10.2014 08:25

Ватикан је убио кралаја Александра да би нас детронирао. Централни комитет из 1914 г под диригентском палицом Ватикана и данас управља са Србијом. Централног комитет из 1914 нас је увукао у Прво клање 1.светски рат. Циљеви Ватикана су остварени убијено је 3 милиона Срба и створна је масонска Југославију. Масонска Југославија је залогај који нам је Ватикан дао не једемо, него да се удавимо. Морамо се поставити према католичкој Унији која је под копитом Ватикана.

ОДГОВОРИТЕ