Све је дозвољено, али власт не смије пасти!

Злоупотребљавајући своју позицију, Радојичић је организовао полутајно дружење с директорима и запосленима у институцијама културе, на којем су кандидати СНСД-а за посланике дијелили пропагандни материјал и лобирали за гласове.

Република Српска 08.10.2014 | 21:40
Све је дозвољено, али власт не смије пасти!

У врху СНСД-а влада велика нервоза како се примиче дан избора. Отуда и бројне грешке и пропусти у њиховој кампањи, јер се више и не труде да прикрију злоупотребу у институцијама и органима власти.

Тако је синоћ у „Стакленцу“, павиљону Парка Петар Кочић, предсједник НСРС и шеф Градске организације СНСД-а, Игор Радојичић, уприличио пријем за директоре и раднике градских и републичких јавних институција у области културе. Локација и вријеме дружења нису били познати ни позванима, све до тог дана, када су обавијештени путем СМС порука.

Окупљенима се прво обратио декан Академије умјетности бањалучког Универзитета Лука Кецман, који је био у улози „домаћина“. То што је својим присуством једном политичком скупу нарушио интегритет Универзитета и доказао да он није независан од политичког утицаја, очито никог није забринуло. А „гостима“ је лијепо речено да је организатор скупа Одбор за културу Градског одбора СНСД Бањалука, који је формиран у фебруару ове године, одмах по доласку Игора Радојичића на чело градске организације.

Радојичић је покушао да буде политички коректан и да не помиње институције које су присутни представљали, па им се обраћао само по личним именима.

Прозивао је Радојичић поименично Наду Пувачић, директорицу Музеја РС; Љиљу Петровић-Зечић, директорицу Народне и универзитетске библиотеке РС; Сариту Вујковићч, директорицу Музеја савремене умјетности; Ненада Новаковића, директора Народног позоришта РС; Предрага Бјелошевића, директора Дјечијег позоришта РС; књижевника Ранка Рисојевића, бившег ректора Универизета Драгољуба Мирјанића...

Хвалио је њихове заслуге и истакао да је Одбор за културу СНСД обиљежио културни живот града. Гости су се дружили уз пиће и музику, а кандидаткиње СНСД-а за народне посланике Гордана Тешановић и Гордана Лиховић, присутнима су дијелиле свој пропагандни материјал.

Присутни свједоче да је у томе нарочито нападна била Тешановићева, која је директорица бањалучког Дома здравља и чест домаћин функционерима СНСД-а.



РАДОЈИЧИЋ: ОД КУЛТУРЕ САМО „К“

Занимљиво је да је овај скуп одржан у тајности и новинарима није био дозвољен улазак у Стакленац. Ипак, екипа Истинито успјела је да дође до пикантних детаља.

Наиме, Радојичић је у свом обраћању „културним радницима“ рекао како нам културе недостаје и да се од културе у кампањи углавном помиње само „К“ (алудирајући ваљда на п..ис), на шта су присутни реаговали одобравањем.

Декан Академије умјетности Лука Кецман, завршавајући поздравни говор, рекао је да је „у недјељу гласање, а у понедјељак, акобогда-здравица“.

Иако су покушали да ово окупљање сакрију од јавности, то им није успјело. Скуп плаћен буџетским новцем организован је с циљем прикупљања гласова и показује лицемјерје владајуће партије која је у својку кампању упрегла све што је могла, па и оно што не би смјела. А то су јавне институције.

Колико је СНСД-а стало да се додвори бањалучком бирачком тијелу показују и ужурбане припреме за подизање споменика Стефану Немањи испред Народне и универзитетске библиотеке РС. Овај споменик ће, као и онај бану Светиславу Тиси Милосављевићу прије неколико година, бити постављен на брзину и откривен у завршници изборне кампање.

То што је Библиотека недавно покрадена, а директорица крађу пријавила тек када је она поновљена, и када су након једног таблет-рачунара украдена још три, посебна је прича. Као и ономад када полицији није пријавила манијака који је у читаоници мастурбирао пред студенткињама.

Извор: Истинито

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ОКСИГЕН

08.10.2014 16:01

Чуј, о култури, Бајин ђетић и његове скутоноше?! Какве везе има он са културом? Зар не знате да је он магистрирао "теорију хаоса"?! Али, пошто је хаос у нашим животима већ девет година - Бајин ђетић је ту на домаћем терену... Ех, сад, да ли је на домаћем терену и Лука Кецман, дојучерашњи напредњак који је напредњаштво замијенио за назадњаштво продајући се СНСД-у за мјесто декана на акдемији??? Како ли се он осјећао у том раштиманом оркестру? Или, Ненад Новаковић - млада за све - с једне стране се додворава Бајиној фаланги, а с друге стране намигује СДС-у... И то му редовно полази за руком још од 1997. године. Свака власт - њему корист и сласт! У међувремену се обогатио, постао милионер, а родитељи дјеце које је школовао за биро рада на свом БЛЦ универзитету - осиромашили. И да не набрајам више - јадна је Бањалука када о њеној култури у кафани расправља оваква примитивна дружина...тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

08.10.2014 16:37

Е ово је сада врх лицемјерства, косристити институције републицке, користити резимске кадрове који су инсталирани на функцијама гдје нико ниста не ради и гдје нико ниста не мисли једино поступају како им главни мозгови казу. Долазе до изразаја у овом периоду пред изборе. Култура је велика ствар у Републици Српској а поготову када се тице културе говора лидера свих тих институција Баје, фолк, не видим никог испред удрузења фолк-пјеваца. Не видим никога ни испред удрузења ојкаца, прескоцили су стварно пуно поготову ако је Додик главни продукт тих институција које су здусно биле присутне на велику ноц култура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

08.10.2014 19:02

За Бају це гласати запослени у институцијама али не сви, незапослени це сви гласати против Баје. Закљуцак, Баја на Туњице, треба у Фоцу, уредјенија је.

ОДГОВОРИТЕ