Нове просторије за слијепе и слабовиде особе

Након дугогодишњих напора, Градска организације слијепих и слабовидних Источно Сарајево привела је крају адаптацију пословног простора у којем ће се нормално одвијати активности око 120 чланова ове организације.

Република Српска 08.10.2014 | 21:02
Нове просторије за слијепе и слабовиде особе

За двадесетак дана просторије ће бити у потпуности адаптиране за рад, што, како истичу у организацији, представља велики напредак у раду ове организације.

"Захваљујем се општини Источна Илиџа јер су највише учинили да би се рјешио простор за ову организацију. Такође, хвала и општинама Источно Ново Сарајево и Трнову, као и Водоводу", истиче предсједник Градске организације слијепих и слабовидних Момир Ашоња.

Секретар Градске организације слијепих и слабовидних Јовица Мијатовић напомиње да овим чином остварио дугогодишњи сан свих слијепих са овог простора.

У пројекат изградње нових просторија од самог почетка реализације укључена је општина Источна Илиџа.

"Драго ми је да ће сви радови на овом објекту бити брзо завршени и да ће људи из овог удружења имати мјесто гдје могу да се друже, едукују и нађу кутак гдје једни са другима на прави начин могу размјенити сва неопходна искуства", каже начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач.

Руководство и чланови Градске организације слијепих и слабовидних Источно Сарајево надају се да ће им градска власт помоћи и набавци инвентара за нове просторије, те да ће наредне године ова организација
бити дио буџета града Источно Сарајево, јер, како тврде, по свим параметрима то и заслужују.

"Надам се да ће и одборници Скупштине града имати разумијевања приликом усвајања буџета за 2015. годину да се издвоје средства и за ову организацију", наводи предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.

Нове просторије за рад сигурно ће побољшати и рад Шаховског клуба инвалида "Хендикеп", који функционише у оквиру Градске организације слијепих и слабовидних Источно Сарајево, а који је ове године остварио бројне резултате на такмичењима у Српској.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар