Nove prostorije za slijepe i slabovide osobe

Nakon dugogodišnjih napora, Gradska organizacije slijepih i slabovidnih Istočno Sarajevo privela je kraju adaptaciju poslovnog prostora u kojem će se normalno odvijati aktivnosti oko 120 članova ove organizacije.

Republika Srpska 08.10.2014 | 21:02
Nove prostorije za slijepe i slabovide osobe

Za dvadesetak dana prostorije će biti u potpunosti adaptirane za rad, što, kako ističu u organizaciji, predstavlja veliki napredak u radu ove organizacije.

"Zahvaljujem se opštini Istočna Ilidža jer su najviše učinili da bi se rješio prostor za ovu organizaciju. Takođe, hvala i opštinama Istočno Novo Sarajevo i Trnovu, kao i Vodovodu", ističe predsjednik Gradske organizacije slijepih i slabovidnih Momir Ašonja.

Sekretar Gradske organizacije slijepih i slabovidnih Jovica Mijatović napominje da ovim činom ostvario dugogodišnji san svih slijepih sa ovog prostora.

U projekat izgradnje novih prostorija od samog početka realizacije uključena je opština Istočna Ilidža.

"Drago mi je da će svi radovi na ovom objektu biti brzo završeni i da će ljudi iz ovog udruženja imati mjesto gdje mogu da se druže, edukuju i nađu kutak gdje jedni sa drugima na pravi način mogu razmjeniti sva neophodna iskustva", kaže načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

Rukovodstvo i članovi Gradske organizacije slijepih i slabovidnih Istočno Sarajevo nadaju se da će im gradska vlast pomoći i nabavci inventara za nove prostorije, te da će naredne godine ova organizacija
biti dio budžeta grada Istočno Sarajevo, jer, kako tvrde, po svim parametrima to i zaslužuju.

"Nadam se da će i odbornici Skupštine grada imati razumijevanja prilikom usvajanja budžeta za 2015. godinu da se izdvoje sredstva i za ovu organizaciju", navodi predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

Nove prostorije za rad sigurno će poboljšati i rad Šahovskog kluba invalida "Hendikep", koji funkcioniše u okviru Gradske organizacije slijepih i slabovidnih Istočno Sarajevo, a koji je ove godine ostvario brojne rezultate na takmičenjima u Srpskoj.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar