Фацебоок уводи опцију анонимног трачарења

Фацебоок „трачара“ је следећи развојни корак друштвених мрежа, који ће сакрити идентитет корисника и омогућити им онлајн ћаскање и трачарење уживо.

Информационе технологије 08.10.2014 | 11:14
Фацебоок уводи опцију анонимног трачарења

Фацебоок је недавно био на мети прозивки, углавном ЛГБТ особа и организација које их подржавају, због приморавања корисника да приликом пријаве на и коришћења Фацебоок мреже употребљавају искључиво право име и презиме. И док неки Фејс корисници желе из безбедносних, културолошких или неких других разлога да се на мрежу пријаве под псеудонимом (а тренутно им то није дозвољено), Фацебоок ради на посебној апликацији или додатку главној апликацији, који ће омогућити анонимни чет и размену мултимедијалних садржаја.

Један од Фацебоок менаџера, Џош Милер, којег је Фацебоок „присвојио“ куповином једне од Бранцх апликација, у последњих годину дана ради на новом систему анонимног четовања, које ће се као Фацебоок апликација или додатак појавити у следећих неколико недеља, пише Даилy Маил.

Портал наводи да није баш јасно како ће се ова апликација везивати за Фацебоок и на који начин ће функционисати, када се зна да Фацебоокова политика о пријављивању искључиво са правим именом и презименом остаје на снази. Такође, Даилy Маил наводи да ће ово бити једна од идеалних апликација за онлајн оговарање, трачарење и трошење времена на необавезно ћаскање. Ипак, према информацијама до којих је портал дошао на нову апликацију корисници ће се пријављивати са фиктивним именима и псеудонимима, што ће им омогућити да задрже анонимност, али их, такође, ограничити да знају ко им је пријатељ с Фејса, а ко не.

Коментари / 0

Оставите коментар