Обама и Камерон позвани на војну параду у Београду

Амерички председник Барак Обама и британски премијер Дејвид Камерон позвани су на војну параду 16. октобра у Београду, којој ће присуствовати и руски председник Владимир Путин, изјавио је српски министар одбране Братислав Гашић.

Србија 07.10.2014 | 13:22
Обама и Камерон позвани на војну параду у Београду

На параду поводом 70. годишњице ослобођења Београда од немачке окупације позвани су сви пријатељи Србије, савезници Војске Србије и војске бивше Југославије у Другом светском рату, потврдио је Гашић новинарима уручујући донације породицама припадника Војске Србије у недавним поплавама.

"Сви савезници тадашње војске Југославије позвани су да суделују у слављу. Србија је отворена земља за све пријатеље да буду гости на војној паради 16. октобра", рекао је Гашић, нагласивши да је Војска Србије спремна за тај догађај.Српски министар обране негирао је тврдње да је наводно било притисака са Запада да се војна парада не одржи.

На војној паради 16. октобра, којом ће бити обележена 70. годишњица ослобођења Београда од немачке окупације 20. октобра 1944. године, суделоваће око 2.600 припадника Војске Србије у 11 ешелона са по 180 војника те представници ратних ветерана, а биће показано око 180 различитих борбених система, најавили су раније организатори.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ухх

07.10.2014 13:02

Јесу Амери пријатељи Србије??Јесу Енглези пријатељи Србије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

07.10.2014 17:14

Па стварно ово није могуће! Зову на војну параду људе који су сравнили пола Србије и непријатеље Русије уз све то је увреда за Путина. Измаћиће им се обавидје столице. Сулуда политика која води ка пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

09.10.2014 06:13

Како це Србија да обиљезава годисњицу победе над фасизмом кад је Србија одбацила све сто се звало комунистицко а прихватила цетницко. Ваљда требају да зеле а не да славе. Пад фасизма је И пад цетника И бијег министара. Где је Титов гроб? А Тито је Србију изградио.

ОДГОВОРИТЕ