Obama i Kameron pozvani na vojnu paradu u Beogradu

Američki predsednik Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron pozvani su na vojnu paradu 16. oktobra u Beogradu, kojoj će prisustvovati i ruski predsednik Vladimir Putin, izjavio je srpski ministar odbrane Bratislav Gašić.

Srbija 07.10.2014 | 13:22
Obama i Kameron pozvani na vojnu paradu u Beogradu

Na paradu povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda od nemačke okupacije pozvani su svi prijatelji Srbije, saveznici Vojske Srbije i vojske bivše Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, potvrdio je Gašić novinarima uručujući donacije porodicama pripadnika Vojske Srbije u nedavnim poplavama.

"Svi saveznici tadašnje vojske Jugoslavije pozvani su da sudeluju u slavlju. Srbija je otvorena zemlja za sve prijatelje da budu gosti na vojnoj paradi 16. oktobra", rekao je Gašić, naglasivši da je Vojska Srbije spremna za taj događaj.Srpski ministar obrane negirao je tvrdnje da je navodno bilo pritisaka sa Zapada da se vojna parada ne održi.

Na vojnoj paradi 16. oktobra, kojom će biti obeležena 70. godišnjica oslobođenja Beograda od nemačke okupacije 20. oktobra 1944. godine, sudelovaće oko 2.600 pripadnika Vojske Srbije u 11 ešelona sa po 180 vojnika te predstavnici ratnih veterana, a biće pokazano oko 180 različitih borbenih sistema, najavili su ranije organizatori.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

uhh

07.10.2014 13:02

Jesu Ameri prijatelji Srbije??Jesu Englezi prijatelji Srbije?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

07.10.2014 17:14

Pa stvarno ovo nije moguće! Zovu na vojnu paradu ljude koji su sravnili pola Srbije i neprijatelje Rusije uz sve to je uvreda za Putina. Izmaćiće im se obavidje stolice. Suluda politika koja vodi ka propasti.

ODGOVORITE
Name

mimo

09.10.2014 06:13

Kako ce Srbija da obiljezava godisnjicu pobede nad fasizmom kad je Srbija odbacila sve sto se zvalo komunisticko a prihvatila cetnicko. Valjda trebaju da zele a ne da slave. Pad fasizma je I pad cetnika I bijeg ministara. Gde je Titov grob? A Tito je Srbiju izgradio.

ODGOVORITE