Опција „купи“ ускоро на „Фејсбуку“?

Поред опција „свиђа ми се“ и „подели“, корисници „Фејсбука“ могли би ускоро и да кликну на дугме „купи“.

Информационе технологије 06.10.2014 | 08:44
Опција „купи“ ускоро на „Фејсбуку“?

Како се ближи сезона празника, највеће друштвене мреже планирају да омогуће својим корисницима да купују на њиховим сајтовима. На тај начин искористили би до сада неостварене, али уносне могућности е-куповине.

И док већина корисника Фејсбука и Твитера редовно користи опције „свиђа ми се“ и „подели“ на налозима својих пријатеља, могуће је да ће се ускоро појавити и опција „купи“ поједине производе, пише Раша тудеј.

Ипак, ако се узму у обзир контроверзе које је Фејсбук произвео након што је откривено да врши тајне експерименте на својим корисницима, многи људи су забринути да би та друштвена мрежа могла заправо да постане онлајн продавница.

Иако су претходни покушаји да се трговина убаци на друштвене мреже били неуспешни, инсајдери су и даље уверени да су ти сајтови савршено место за онлајн куповину.

Твитер је још пре месец дана почео са ограниченим тестирањем опције „купи“ на неким америчким налозима.

„'Шеровање' је поприлично поуздан индикатор тога шта људи желе да купе“, каже за АФП Енди Стивенс, шеф одсека за стратегију и истраживања компаније Схаре тхис.

Грег Стерлинг, истраживач у "Опус Ресеарцх" сматра да је добра стратегија да друштвене мреже уведу онлајн куповину будући да имају велики број корисника. Ипак, неопходно је да се направи добар план. „Само стављање 'купи' опције неће бити довољно ефективно“, рекао је Стерлинг.

Коментари / 0

Оставите коментар