Ко гуши слободу медија?

Контрола протока информација на интернету била је синтагма искључиво везана за земље попут Сјеверне Кореје, али изгледа да ни Босна и Херцеговина није далеко догурала по питању медијске слободе.

Република Српска 05.10.2014 | 19:15
Ко гуши слободу медија?

У периоду када би грађани требало да одлуче о својој будућности, соучавају се са хакерским нападима на веб портале и сајтове, покушајем очигледне цензуре и још очигледније забране протока информација. Које силе покушавају да успоставе контролу над медијским небом у Републици Српској и БиХ, не би требало да буде фокус у предизборној кампањи, поручују из БХ удружења новинара.

А да грађани нису сигурни коме могу да вјерују, показала је и анкета БН телевизије. Информације цуре на све стране, а комплетна ситуација је изгледа довела грађане Српске до границе, и то оне послије које не вјерују никоме.

А у свему највећу одговорност сносе новинари, поручују из Удружења бх новинари. Етичност и досљедност морају да буду на првом мјесту, без обзира на све нападе.

Случајно или не, нападнути су веб портали који се, ако је судити по досадашњим изјавама високих званичника Републике Српске, и не допадају претјерано владајућој странци. Портал БН телевизије је ускоро враћен, па грађани нису дуго времена остали без објективног и истинитог извјештавања, док су портали Истинито.цом и Фронтал.рс још недоступни јавности.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац рс

05.10.2014 14:22

А ста цес нас народ науцио на терор па сто сути али докле це не знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈО

05.10.2014 20:03

СИТНО НЕМА СИЛОМ ДРУЗЕ. С Н С Д и ЦРВЕНИ СУ КРИВИ. СВЕ НАЈБОЉЕ БН ТВ. С И Т Н О ДО ПОБЈЕДЕ! 12.10 У 9 САТИ НАВЕЦЕ ЦУ СЕ НАПИТИ КО ЗЕМЉА. СВЕ НАЈБОЉЕ БН ТВ.ПОЗ ВАМА НЕКО ПРЕКО БАРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Администрација Добој

05.10.2014 20:38

Тренутно не ради ни портал града Добој... Да ли је то слуцајно... хттп://опстина-добој.ба

ОДГОВОРИТЕ