Ko guši slobodu medija?

Kontrola protoka informacija na internetu bila je sintagma isključivo vezana za zemlje poput Sjeverne Koreje, ali izgleda da ni Bosna i Hercegovina nije daleko dogurala po pitanju medijske slobode.

Republika Srpska 05.10.2014 | 19:15
Ko guši slobodu medija?

U periodu kada bi građani trebalo da odluče o svojoj budućnosti, součavaju se sa hakerskim napadima na veb portale i sajtove, pokušajem očigledne cenzure i još očiglednije zabrane protoka informacija. Koje sile pokušavaju da uspostave kontrolu nad medijskim nebom u Republici Srpskoj i BiH, ne bi trebalo da bude fokus u predizbornoj kampanji, poručuju iz BH udruženja novinara.

A da građani nisu sigurni kome mogu da vjeruju, pokazala je i anketa BN televizije. Informacije cure na sve strane, a kompletna situacija je izgleda dovela građane Srpske do granice, i to one poslije koje ne vjeruju nikome.

A u svemu najveću odgovornost snose novinari, poručuju iz Udruženja bh novinari. Etičnost i dosljednost moraju da budu na prvom mjestu, bez obzira na sve napade.

Slučajno ili ne, napadnuti su veb portali koji se, ako je suditi po dosadašnjim izjavama visokih zvaničnika Republike Srpske, i ne dopadaju pretjerano vladajućoj stranci. Portal BN televizije je uskoro vraćen, pa građani nisu dugo vremena ostali bez objektivnog i istinitog izvještavanja, dok su portali Istinito.com i Frontal.rs još nedostupni javnosti.

BN TV

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

borac rs

05.10.2014 14:22

A sta ces nas narod naucio na teror pa sto suti ali dokle ce ne znamo.

ODGOVORITE
Name

PAJO

05.10.2014 20:03

SITNO NEMA SILOM DRUZE. S N S D i CRVENI SU KRIVI. SVE NAJBOLJE BN TV. S I T N O DO POBJEDE! 12.10 U 9 SATI NAVECE CU SE NAPITI KO ZEMLJA. SVE NAJBOLJE BN TV.POZ VAMA NEKO PREKO BARE.

ODGOVORITE
Name

Administracija Doboj

05.10.2014 20:38

Trenutno ne radi ni portal grada Doboj... Da li je to slucajno... http://opstina-doboj.ba

ODGOVORITE