Жртву пронашао путем "Фејсбука"

Према причи пријатеља и познаника убијене Иване Подршчић, Дарко Костић је жртву познавао преко сестре Николине, са којом је био пријатељ на Фацебооку.

Србија 04.10.2014 | 12:40
Жртву пронашао путем "Фејсбука"

Како „Новости“ сазнају, злочинац је донедавно био у вези са извјесном малољетном Снежаном из Батајнице, пријатељицом Иванине сестре. Највјероватније по тој линији је и дошао до Иване и искористио њену наивност.

Другови убијене дјевојчице шокирани су оним што се догодило.

’’Ивана је била дивна другарица, пожртвована и увек спремна да помогне пријатељима у невољи’’, видно потресен испричао је М. П. из ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“. ’’Али, кад је она била у невољи мало ко је хтео њој да притрчи у помоћ. Сви смо знали у каквим условима и средини живи, колико пати и како на све могуће начине настоји да изађе из проблема’’, каже он.

Њена другарица, међутим, истиче да Ивана није нашла прави пут за „бољи живот“:

’’Ивана није волела да учи, имала је две јединице и требало је да иде на поправни у августу. Из новина сам сазнала да је летос отишла од куће, наводно у провод. Међутим, када се првог септембра није појавила у школи, прво сам помислила да је пала на поправном и да ће поновити разред’’, приача другарица.

Осумњиченом притвор од 30 дана

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Дарку Костићу.

Дежурни судија за претходни постпак одредио је Костићу притвор због опасности од бјекства, бојазни да би пустањем на слободу ометао истразни поступак утицајем на свједоке који треба да буду саслучани, као и због постојања околности које указују да би у кратком временском периоду могао поновити извршење кривичног дела, наводи се у информацији Вишег суда.

Дарко Костић је вишеструки преступник повратник.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црни

05.10.2014 07:59

Ако је он тај злочин починио - под ваљак

ОДГОВОРИТЕ