Пале: Општина подржава основну школу Србија

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић посјетио је данас Основну школу"Србија" у Палама и том приликом изразио задовољство чињеницом да је ова школа једна од ријетких у региону која има све потребне услове за нормално одвијање наставе и што је опремљена по свим европским стандардима.

Република Српска 26.09.2014 | 13:17
Пале: Општина подржава основну школу Србија

Квалитетно опремљене учионице и опрема за одвијање наставе, најсавременија спортска сала и вањско игралиште, савремено опремљена просторија за продужени боравак малишана - Основну школу "Србија" у Палама чине јединственом на ову подручју.

Руководство општине Пале, обилазећи школу, поручило је да ће и даље подржавати рад ове, и других образовних институције, као што је то чинила у претходном периоду.

"Све пројекте које школе раде трудимо се сходно нашим могућностима да подржимо. Подржали смо пројекат лифта у Основној школи "Пале", као и активности када је у питању школа "Србија", са чијим сам директором Неђом Ждралом имао изузетно добру сарадњу, а он лично, и ова школа ће имати подршку и мене као начелника и општине Пале", напомиње начелник општине Миодраг Ковачевић.

У наредном периоду уз подршку општине Пале, министарства просвјете и културе Републике Српске, Владе Републике Србије, те невладиних организација,планирани су значајни пројекти у овој школи.

"Нисмо стали са инвестицијама. У плану је изградња тениског терена, као и набавка скија, штапова, панцерица, како би наша дјеца научила да скијају,јер је Јахорина удаљена од Пала око 12 километара", истиче директор Основне школе "Србија" Неђо Ждрале.

Основна школа "Србија" отворена је прије пет година уз подршку Владе Републике Србије, која је у протеклом периоду издвојила милион и по конвертибилних марака за изградњу и опремање спортске сале и вањског игралишта ове школе.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ццц

27.09.2014 08:08

Ништа без по"дршке".

ОДГОВОРИТЕ