Pale: Opština podržava osnovnu školu Srbija

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević posjetio je danas Osnovnu školu"Srbija" u Palama i tom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ova škola jedna od rijetkih u regionu koja ima sve potrebne uslove za normalno odvijanje nastave i što je opremljena po svim evropskim standardima.

Republika Srpska 26.09.2014 | 13:17
Pale: Opština podržava osnovnu školu Srbija

Kvalitetno opremljene učionice i oprema za odvijanje nastave, najsavremenija sportska sala i vanjsko igralište, savremeno opremljena prostorija za produženi boravak mališana - Osnovnu školu "Srbija" u Palama čine jedinstvenom na ovu području.

Rukovodstvo opštine Pale, obilazeći školu, poručilo je da će i dalje podržavati rad ove, i drugih obrazovnih institucije, kao što je to činila u prethodnom periodu.

"Sve projekte koje škole rade trudimo se shodno našim mogućnostima da podržimo. Podržali smo projekat lifta u Osnovnoj školi "Pale", kao i aktivnosti kada je u pitanju škola "Srbija", sa čijim sam direktorom Neđom Ždralom imao izuzetno dobru saradnju, a on lično, i ova škola će imati podršku i mene kao načelnika i opštine Pale", napominje načelnik opštine Miodrag Kovačević.

U narednom periodu uz podršku opštine Pale, ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Vlade Republike Srbije, te nevladinih organizacija,planirani su značajni projekti u ovoj školi.

"Nismo stali sa investicijama. U planu je izgradnja teniskog terena, kao i nabavka skija, štapova, pancerica, kako bi naša djeca naučila da skijaju,jer je Jahorina udaljena od Pala oko 12 kilometara", ističe direktor Osnovne škole "Srbija" Neđo Ždrale.

Osnovna škola "Srbija" otvorena je prije pet godina uz podršku Vlade Republike Srbije, koja je u proteklom periodu izdvojila milion i po konvertibilnih maraka za izgradnju i opremanje sportske sale i vanjskog igrališta ove škole.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ccc

27.09.2014 08:08

Ništa bez po"drške".

ODGOVORITE