Вирус западног Нила до новембра

Након што је вирус западног Нила однио прву жртву у Републици Српској и БиХ, епидемиолози упозоравају на то да грађани треба да буду на опрезу, најмање до почетка новембра кад би комарци, који су узрочници заразе, због зиме требали да се повуку у своја станишта!

Република Српска 24.09.2014 | 11:13
Вирус западног Нила до новембра

До тада, како поручују стручњаци, људи треба да, колико год су у могућности, избјегавају подручја гдје је забиљежена већа концентрација комараца и гдје је већа могућност убода ових инсеката.

Подсјетимо, од вируса западног Нила пре три дана у бањалучком Клиничком центру преминуо је шестогодишњи дјечак из Бањалуке, који је у ову здравствену установу због повишене температуре, повраћања, те поремећеног стања свијести и понашања примљен 7. августа.
Дјечак је данима био непромијењеног здравственог стања, прикључен на апарате за дисање уз неопходну терапију, да би 22. септембра као посљедица вирусног енцефалитиса наступила смрт. Он је, како је саопштено, претходно боравио на мору, гдје је највјероватније заражен вирусом западног Нила.

Из Института за јавно здравство (ИЗЈЗ) саопштили су да се у Српској од почетка јуна ове године за 15 пацијената сумња да су обољели од грознице западног Нила.

Пресс РС

Коментари / 0

Оставите коментар