Мртве кокошке испред зграде општине

Испред врата седишта Осјечко-барањске жупаније на главном тргу у Осијеку, Никола Јаман из Петријеваца побацао је педесетак угинулих кокошака носиља.

Регион 23.09.2014 | 16:32
Мртве кокошке испред зграде општине

Он је оптужио надлежне да нису одговарали на његове апеле за помоћ због чега је поплављена његова имовина.

Јаман тврди да у општинском и жупанијском штабу за заштиту и спасавање прећуткују да је дошло до пуцања насипа на речици Вучици.

Вода је поплавила стамбене објекте и 12 хектара рибњака, каже Никола Јаман. Успео је да спасе коње и део механизације, али не и имовину из куће јер, како тврди, на бројне позиве за помоћ нико му није одговарао.

Јамана је у међувремену полиција привела.

Начелник општине Петријевци Иво Зелић одбацио је Јаманове тврдње да нико није хтео да му помогне рекавши како је у суботу око 7.15 Јаман обавештен да ће доћи висока вода и да сву своју имовину склони те да ће му у томе помоћи сви који су за то надлежни.

"Нажалост он је одговорио да му не може бити ништа и није реаговао до вечерњих сати", поручио је Зелић.

На питање је ли дошло до пукнућа насипа, новинари нису добили прецизан одговор јер у жупанијском штабу кажу да се, због високог водостаја, то не може са сигурношћу утврдити, јавља ХРТ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Еу Хрватска

23.09.2014 20:14

Човјек је у праву а како ће му помоћи кад морају спашавати викендице локалних политичара које су градјене бесправно и немају ни грађевински дозвола ни упорабних поред драве

ОДГОВОРИТЕ