Mrtve kokoške ispred zgrade opštine

Ispred vrata sedišta Osječko-baranjske županije na glavnom trgu u Osijeku, Nikola Jaman iz Petrijevaca pobacao je pedesetak uginulih kokošaka nosilja.

Region 23.09.2014 | 16:32
Mrtve kokoške ispred zgrade opštine

On je optužio nadležne da nisu odgovarali na njegove apele za pomoć zbog čega je poplavljena njegova imovina.

Jaman tvrdi da u opštinskom i županijskom štabu za zaštitu i spasavanje prećutkuju da je došlo do pucanja nasipa na rečici Vučici.

Voda je poplavila stambene objekte i 12 hektara ribnjaka, kaže Nikola Jaman. Uspeo je da spase konje i deo mehanizacije, ali ne i imovinu iz kuće jer, kako tvrdi, na brojne pozive za pomoć niko mu nije odgovarao.

Jamana je u međuvremenu policija privela.

Načelnik opštine Petrijevci Ivo Zelić odbacio je Jamanove tvrdnje da niko nije hteo da mu pomogne rekavši kako je u subotu oko 7.15 Jaman obavešten da će doći visoka voda i da svu svoju imovinu skloni te da će mu u tome pomoći svi koji su za to nadležni.

"Nažalost on je odgovorio da mu ne može biti ništa i nije reagovao do večernjih sati", poručio je Zelić.

Na pitanje je li došlo do puknuća nasipa, novinari nisu dobili precizan odgovor jer u županijskom štabu kažu da se, zbog visokog vodostaja, to ne može sa sigurnošću utvrditi, javlja HRT.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Eu Hrvatska

23.09.2014 20:14

Čovjek je u pravu a kako će mu pomoći kad moraju spašavati vikendice lokalnih političara koje su gradjene bespravno i nemaju ni građevinski dozvola ni uporabnih pored drave

ODGOVORITE