Основан Рафтинг клуб "Семберија"

Учесници друге рафтинг регате “Бањалука - Београд” на свом пловном путу прабили су више пауза, посљедњу су направили на обали ријеке Саве у Семберији, гдје су основали још један рафтинг клуб у Републици Српској.

Република Српска 22.09.2014 | 11:30
Основан Рафтинг клуб "Семберија"

“Идемо до Сремске Митровице, тамо ћемо направити паузу, па онда за Београд. Регата ће трајати укупно 18 дана”, каже Радослав Каурин из Рафтинг клуба “Кањон”, Бањалука.

Овогодишња регата нема за циљ само промоцију и развој туризма и спорта, већ је пренствено посвећена отварању рафтинг клубова и оспособљавању специјализованих спасилаца.

“Посветили смо читаву регату проблематици поплава, у Шамцу је основан један Кајак кану клуб, ево сада и у Бијељини и са тиме смо ми завршили своју мисију на овогодишњој регати. Сада у сваком градау у Републици Српској у сливу ријеке Саве, од Градишке до Бијељине имамо по један клуб који ће се бавити спортским активностима, а и у случају поплава специјализовани спасиоцу могу доста да помогну”, изјавио је Александар Пастир из Рафтинг клуба “Кањон” Бањалука.

“Одржали смо прву оснивачку скупштину. Бијељина се налази између двије ријеке и заслужује један овакав клуб. Клуб ће сем спортова имати спасилачке екипе које ће проћи обуку на Академији у Бањалуци” рекао је Вељо Зекић, један од оснивача Рафтинг клуба “Семберија”.

Апсолутну подршку овогодишњој регати и оснивању нових рафтинг клубова пружио је Веслачки савез Републике Српске.

“Ови спортисти повезују гардове и људе и Републику Српску повезују са Србијом” истакла је Рада Баричанин из Веслачког савеза Републике Српске и додала да је потребно регату у слива Врбаса и Саве уврстити у туристичку понуду Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар